In memoriam

Nära mitt hjärta, i mitt minne ligger dessa hästar 💖 Jag har valt att hålla dessa texter orörda för att hålla de kvar åt minne för mig

Walddrossel
Orvokki är ett Hannover sto, född 1997 och varit en bekantskap åt mig sedan 2011. Sedan första gången jag red henne har hon varit en drömhäst för mig. Hon har verkligen lärt mig hur man ska hantera en stressad häst, en häst som är känsslig med knivskarp på samma gång. Hon är importerad från Belgien och har där blivit riden av karar.. så ja, hennes ridstil är inte alltid helt lätt inte ens efter alla dessa år Finland.

Orvokkis och min historia började i 2011, det har varit en massa up and downs men jag slutade aldrig någonsin drömma om att få min drömhäst. Jag kanske någongång tar upp historien här, men inte nu. Idag, Idag är hon min. Och meningen var att jag skulle ta ett föl på henne, hon blev tyvärr inte dräktig och nu är allting igen lite oklart..Vi hoppas på att jag får hålla henne ännu några år till, för trots allt är hon den bästa häst jag någonsin mött på.

Bad Romance
Sasha köpte jag hösten 2012, 2 år gammal och orörd. Inridningen började vi i December 2012, utan problem och därifrån forsatte vi framåt i en lugn takt. sommaren 2013 fick hon gå på sommarbete och på hösten fortsatte utbildningen. Sasha är en modig tjej, blir hon rädd för nåt skapar hon själv mod i sig och vågar förbi. hon hatar vattenpölar, är en riktigt bitch och kallas till stallets prinsessa, men innerstinne är hon världens mysigaste häst och mitt hjärta. Med en mankhöjd på 175+ cm är hon helt perfekt för mig, hennes grå/svart/vita färg gör henne lite extra charmig och hennes fina ögon.

Under hösten 2014 blev Sasha halt och vi besökte kliniken i Vermo för undersökning. Det visade sig att hon hade ont i sin vänstra framkota som behandlades 2 gånger. Under samma resa fick vi dock ett dåligt besked som ändrade både min och Sashas framtid, på röntgen bilderna visade sig att sasha har kraftiga hovbrosk förbeningar som då gör att hon kommer inte kunna ridas normalt.

Sasha används mest som ”terapi” häst åt mig, hon rids i terrängen för det mesta en ibland kan vi få för oss att rida dressyr på åkern. Det finns planer om att ta föl av Sasha, men det är öppna planer än.. 🙂

DSC_4974