vardag

En kväll på Mikko Utter

Hej på er!

Veckorna springer iväg och jag som tänkte skriva detta inlägg förra fredagen.. Ja, för en vecka sen..

På min födelsedag, den 21.3 åkte vi med pasi, min mamma och mormor samt min bror till Lojo för att besöka den 8 plastiga restaurangen, bland Finlands bästa : Mikko Utter.

Jag har länge tänkt att jag vill och måste få testa på hans mat. Mikko jobbade på Svartå slott före han vågade ta sig ann det här! Platserna säljer slut snabbt och vi bokade våra platser en månad i förväg. Helgerna säljer slut i ett naffs.

Vi åt en 6 rätters middag som avslutades med kaffe och små söta bakelser. Så gott. Och vinerna till maten var inte så illa de heller! Jag kan verkligen inte välja ut vilken av rätterna var min favorit, det är så mycket smaker som finns! Men, jag är lite extra svag för jordtärtskocka, så när det serverades som den tredje förrätten smalt de ordagrant i munnen! Även det självbakade bröden var så goda! Och äkta smör till var som pricken på i:et!

Alla portioner som serveras har en historia bakom sig, ingrediensernas ursprung berättas och till och med hur vissa av dessa delikatesser har kommit till av ett rent misstag men visat sig vara nånting så Oordinärt så det bara måste användas!

Jag vill gärna stöda personer som vågar testa på nånting annorlunda, och det här är exakt sådant! Så om ni inte har testat Mikko Utter, så gör det! Ni hittar han på MikkoUtter.fi, där ni kan köpa biljetter och kolla vad det serveras!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s