vardag

Du härliga Måndag.

Solen lyser ute och alla husets fönster påminner mig om att de saknar en tvättning. Under hösten tvättade jag nog alla fönster, innifrån. Det var ju säkert jätte nödvändigt då all smuts nu lyser från utsidan… Drar för gardinerna för att inne behöva se på de värsta fönstrena.

Snart ska vi bege oss ut och åka pulka, vi har en passligt lång och låg backe på gården så att barnen håller sig sysselsatta flere timmar. Jag måste få in den sista veden i lidret, ca 1 kubik kvar, så det får bli dagens träning. Imorgon tänkte jag åka ner till Ekenäs och ladda mitt gymkort till gym1. Jag testade på ett annat gym i Karis förra månaden men det var, som jag lite gissade, inte alls jämnförbart med gym1 i Ekenäs. Jag tappade lite av min motivation att gå till gymmet i Karis och efter lite tänkande så tänker jag att det nog är värt att köra ner till Ekenäs 3 gånger i veckan för att gymma på ett gym jag verkligen trivs i. Pasi åker varje onsdag på träningar, så då skulle vi kunna försöka åka tillika ner bara vi får barnvakt fixad. Varje söndag åker vi till farmor/svärmor för söndagsmiddag och bastu så då får jag in veckans andra träning och en tredje träning får man nog inklämt någonstans i veckan. I december brukade jag åka till Gym1 före jobbet, dvs 5/6 tiden på morgonen och det var det bästa jag visste! Att morgonträna före jobbet, gosh vilken energi man hade hela dagen.

Måndag i vanliga fall brukar betyda att packa barnen i bilen och styra till familjecafe i Jumboparken. Sedan hösten har vi så gott som varje måndag förmiddag spenderat tiden i Jumboparken med andra föräldrar och barn. Det är MLL (Mannerheims barnskyddsföräning) som ordnar varje måndag från 10-12 familjecafe, jag brukar stå där och koka kaffe och fixa fram tilltugg medan barnen leker. Det är härligt att där finns så mycket olika föräldrar, från olika länder och vi alla sitter där med en kaffekopp i handen och påsar under ögonen. Det är så det ska vara, come as you are.

Måndag betyder också veckohandel. Måste skriva ner en matlista för hela veckan. Frågar man Melissa vad hon vill äta blir det 10 av 10 gånger : pipelsås. Pripselsås alltså. Så ja, vi äter varje vecka maleköttsås med spaghetti. Det är så lätt att fixa och nåt som båda barnen älskar att äta. Fast Nicholas är en riktig all stor ätare, han kommer säkert äta oss i konkurs i tonnåren om aptitet håller i sig! Men det är den dagens bekymmer, nu är det bara härligt att ha ett barn som inte är kinkigt. Melissa är inte direkt kinkig, men hon har inte alltid riktigt ro att sitta och äta upp all sin mat och det blir lätt så att hon äter som en myra och ingen skillnad hur länge hon sitter där i bordet så äter hon inte upp… Men pipelsås och pagetti äter hon alltid med bra aptit.

Men nu ska vi ta tag i den här dagen och nya veckan! Ha det bäst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s