vardag

SNÄLLA BILISTER, sakta ner.

Idag i stallet var jag med om en hemsk händelse. Tur skadade sig ingen, men det var verkligen en cent i från. 

BILISTER. När ni möter en häst på vägen. Hur reagerar ni? Sakta ner visst? Men vet ni att det inte räcker med att sakta ner till 50, inte heller 40. Kör helst under 20. För om det händer nåt, att hästen knycker sig måste ni hinna reagera med att stanna. Bilisten är alltid skylldig om det sker en olycka med en häst vet ni det? Det är levande djur vi sitter på, eller idag i mitt fall ledde. Vi har faktiskt rätt att röra oss på vägarna, så vi tar hänsyn till er och hoppas att ni gör det lika till oss. 

En häst som är hur trafiksäker som helst kan se vad som helst i skogen då ni kör förbi. Det behöver verkligen inte hända nåt på vägen som hästen blir rädd för. Hästar ser spöken i varje vrå och kan faktiskt knycka sig för en sten som funnits på samma ställe i 20 år. Så kom inte och säj att hålla oss borta från vägarna om hästen är osäker, för alla hästar knycker sig för nåt nångång och är oturen på fel sida så råkar du just då köra förbi. 

Att krocka med en häst ger samma skador som en älg. Och det kan också kosta ryttarens liv lika mycket som ditt. Så snälla. Sakta ner och om det så krävs så stanna tills hästen är förbi. Men för guds skull, gasa inte eller tuta eller gör några andra dumma saker just då.

2 reaktioner till “SNÄLLA BILISTER, sakta ner.

  1. det kommer aldrig att ändra, det blir bara värre, folk har sådan attityd idag, alla, kommer man körande och det går två i bredd o ”pratar” så jumalauta tror de att bilen kan flyga över dem för de skall gå i bredd, samma sak fast jag kommer gående med tre hundar, folk har mycket svårt att gå efter varandra i två sekunder, de så upptaga med sitt prat, jag provocerar alltid och det har hänt att jag slagit ihop med axeln på folk som vägrar gå ens lite åt sidan, för man ryms två på en trottoar. Jag ser det hela tiden (visst börjar man en gång reta sig på något..) folk är så i sin egen bubbla, här kommer jag och jag kommer här…jag har inte lång väg till jobbet o jag lovar, jag svär varje dag då folk inte mera kan köra bil, försök nu få dem o förstå vad en häst är sen…jo det finns såna med trafikvett men majoriteten är knäppskallar, tyvärr, jag e ledsen, och nu snart behöver ingen tydligen gå i bilskola mera, så som jag började min text..det blir bara värre…ha en bra dag o kör försiktigt (ingen annan gör det) 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s