vardag

En lång vecka..

Har på känn att detta kommer bli en lång vecka. Jag kommer jobba en hel del så det kommer säkert göra att tiden kommer gå lite snabbare. På Söndag är jag ledig och då kommer också Orvokki ultras, då har det gått 17 dygn sen semineringen. Jag är så otroligt nervös för hon har nu några dagar stått och pipit/tjutigt åt Gunnar men hon har varit sur på honom när hon gjort det. Jag fick panik när jag såg att hon pep till åt honom och började sen fundera att kan verkligen en riktig brunst komma på så fort efter brunst sprutan? 8 dagar var det mellan då.
Men nu när jag sett att hon är med öronen i nacken mot honom och ryter till så tror jag inte hon är brunstig. En skrev på fb att vissa ston kan börja bete sig som hinsgstar då de väntar hingstföl i början?  Får väll hoppas att det stämmer nu 😅

Sasha visar fortfarande ingen brunst. Och jag var ju påväg till Vermo med henne men vår veterinär tyckte det är helt onödigt. ”Om hon inte visar nåt är det ju helt onödigt att utsätta den för stress att åka transport till en klinik där det finns mycket bakterier och dom skulle säkert ge lugnande åt henne  också. ”– så vi bestämnde oss att inte åka iväg och flyttade nu de dräktiga stona till en annan hage tillsammans med en annan valack ifall de skulle plötsligt börja visa brunst.

Jag har lixom inte smällt hela grejjen med att Sasha är dräktig och troligen kommer få ett föl i nästa år på slutet av Maj. Det är ju en ganska stor sak att få sin första uppfödning men när jag har varit så inne på att orvokki ska ge mig min första uppfödning och Sasha inte alls få föl.. fast egentligen borde jag ju vara glad över saken, och visst är jag det också men inte lika lycklig jag skulle vara om Orvokki var dräkig också. Sasha har jag haft sen hon var 2 år, jag vet exakt hur hon beter sig och jag vet att hon har ett stort hjärta men kan vara sto-en riktig piss märr för att få det exakt sagt. Och jag har också haft Sashas mamma hos mig, vet att hon också var en snäll häst även om hon var lite missförstådd.  Och så vet jag ju Pampas, har sett hans avkommor och vet hur snäll han är i lynnet. Jag vet ju egentligen precis hurdant ljuvligt föl det kommer att komma av dessa två men endå kan jag inte vara fullt lycklig över saken för det är inte det vad jag förväntade mig att skulle hända.. det var lite på skojj vi betäckte henne och så blev hon dräktig direkt. Haha. Nå, det var väll en mening med det hela och kanske hon ger mig en fin hingst som kanske skulle kunna bli min Ressu tvåa. 🙂 who knows..
Får börja och fundera ut namn redan. Jag vill ju nog ha ett namn på mina uppfödning så man vet att de är mina 😉 funderar på att använda nåt med mina initsialer 😦

xoxo, Ida

En reaktion till “En lång vecka..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s