vardag

Mammaledigt, så snabbt gick det.

Idag tar min mamma ledighet slut. Helt sjukt hur fort tiden gått! Melissa blir 9 månader på Fredag, tre månader tills hon blir ett. Nejnej.. Min lilla bebis som var så hjälplös blir bara större och större.. Igår lärde hon sig stå utan stöd, hon tappade greppet om bordet som hon hängde på (..ja hängde..) men hon föll aldrig utan blev och balanserade, när hon fattade grejjen skrattade hon till så att hon föll..men ni kan säkert gissa vad hon gjorde resten av kvällen- jo steg upp mot allting och släppte taget skrattade till när hon stod själv och föll på rumpan. Det var tur att jag hade just kommit hem från jobbet då för annors hade jag missa det här. ❤

Ja men idag tar alltså min mamma ledighet slut,men jag behöver säkert inte berätta destu mer hur vi kommer fortsätta härifrån? Pasi är iaf på semester ännu tre veckor och blir sedan på pappaledigt medan jag är tillbaka fulltid på jobb from idag. Hittills har jag ju jobbat några turer i veckan ihop pusslat med Pasis turer. I Januari-April blir jag hemma då Svartå Slottskrog kommer renoveras och förstoras (det kan ni läsa mer om här på Västra Nyland) så jag hinner ju då vara ”hemma mamma”,tänker inte ens börja försöka hitta jobb för de 3-4 månaderna i den här trakten… Dessutom har jag ju veckosluts jobb på Affes om det börjar kännas så, annora får vi leva snålt helt enkelt.

Men idag ska jag jobba, i morgon har jag ledigt och då har vi fullt upp. orvokki ska kollas före vår veterinär åker iväg, vi gav lite tokig tid brunst sprutan åt henne då vår veterinär kommer åka iväg just de dagarna hon borde ultras för att veta när man ska seminera henne.. Men vi får chansa och hoppas hon ovulerar 8 dagar efter sprutan som de brukar göra och jag får betsälla sperman hit till Fredag morgon och ha någon att söka den från flygfältet.  Om jag har stress över saken? Jo, väldigt mycket. Det är endå en hel del pengar jag satt på den hästen nu så att chansa såhär gör inte saken bättre precis.. Men jag får väll trösta mig med att ett föl kommer jag hoppeligen få endå, men här kan jag redan säja att får Sasha ett sto föl kommer jag sälja den.. Inga fler ston till mig tack 😅

image

Även om ston har en helt annan och egen personlighet jämfört med valacker och hingstar, så känner jag att jag nog inte vill ha ett sto föl av just Sasha. Orvokki har jag ingen skillnad med faktiskt, där kanske jag önskar igen att få ett sto till eventuell fortsätt avel. 🙂

image

4 reaktioner till “Mammaledigt, så snabbt gick det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s