vardag

Update.

Orvokki är tom. Så besviken. Och såklart är hon så i brunsten att man skulle måsta seminera henne imorgon och hinner inte få fram sperman till dess.. Och på tisdag är det för sent. Nu funderar vi på att ge kiimapiikki åt henne om lite på en vecka för att få en brunst i mitten av veckan och inte på helgen.

Men en som verkar vara dräktig är… Trummvirvel. Sasha.

image

Japp. Ni läste rätt. Sasha är högst troligen dräktig eftersom hennes brunst inte börjat än. Vi bestämde oss med Anna, vår veterinär, att inte försöka kolla henne utan tvångs box (heter det så på svenska?)  eftersom hon nu är lite speciell. 😅

Och så funderar ni nu, varför är hon dräktig när jag sagt sååå många gånger att inte använda henne till avel. Men jag skulle aldrig ha betäckt henne om jag inte skulle ha fått grönt ljus av vår veterinär. Det var på skämt min mamma för exakt tre veckor sedan sa till Anna att borde man föra henne och betäckas. Vi sa med vilken hingst och Anna var helt allvarlig när hon sa jag tror det skulle kunna bli en jätte bra kombination! Hon känner hingsten och tycker om honom och så tycker hon om Sasha också.
Jag funderade på saken över natten och var faktiskt påväg att backa ur och skita i det , men så stod min mamma där och peppade mig. Min mamma står sällan bakom mig och peppar mig med sånahär riskiga saker så då bestämde jag mig att okej, vi kör.

Så Sasha är betäckt med Pampas ox. Jag är liiiite tudelad faktiskt. För jag vill ju ha föl med Orvokki, men visst vet jag också att Pampas x sasha kombinationen kan bli en riktigt trevlig kombination. Sen finns risken att fölet får samma fel som Sasha, men som Anna sa att inget är 100% säkert och det är inte alls sagt att det är ärftligt.

Så nu får jag hoppas att allt går bra och att jag iaf får en liten unge nästa år. Håll nu ännu tummarna att Orvokki skulle bli dräktig!

image

En reaktion till “Update.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s