vardag

”Hur är det att vara tillbaka på jobb?”

En fråga som ställs mig väldigt ofta,nästan dagligen. Hur känns det att vara tillbaka på jobb, Melissa är ju ännu så liten?

Eftersom jag visste ganska tidigt efter att Melissa föddes att jag inte kommer vilja bli hemma hela 9 månader, har det inte varit nån big deal för mig att vara tillbaka på jobb. Har snart jobbat deltid +-  2 månader och det är inga problem för mig,eller Pasi. Nu har jag också världens bästa förman som fixat turerna så att vi går helt enligt pasis jobbturer..inte alla som har det så bra ställt heller.

Sen så älskar jag mitt jobb och är faktiskt stolt över att få jobba på Svartå Slott. Det kommer se bra ut på min CV och jag har lärt mig så jäkla mycket om allt från kundbetjäning till viner på de tre åren jag varit där och lär mig varje dag nya saker. Det är ett varierande jobb och ingen dag är sig lik. Även om det är stressigt ibland så skulle jag inte ge upp min plats där så lätt.

Men visst. Ibland kan jag fundera att varför är jag tillbaka redan? Speciellt de dagar då det blir långa turer och jag hinner knappt se Melissa. Baby året går så himla fort, de är bara en gång små. Jo det är sant. Men jag mår inte bra psykiskt av att sitta hemma och inte ha nåt annat att tänka på än vad som händer inom våra fyra väggar. Helt ärligt så gick vårt förhållande väldigt dåligt för en tid sedan, för jag mådde inte bra alls. Men nu, när jag slipper bort och lämna allt vad som händer hemma på knaggen på jobbet, trivs jag bättre och värde sätter den lediga tiden jag får med min familj på ett helt annat sätt.

Jag förstår bra de mammor som vill vara hemma med sina små och visst skulle jag också vila vara det. Men jag klarar inte av det helt enkelt. Jag hoppas på att nångång då vi får ett till barn att jag kanske skulle klara av att bli hemma då..men det får man se sen.

Om 4 veckor tar min mamma ledighet slut. Vad händer sen? Jo jag återvänder på ”fulltid” till jobbet och Pasi tar ut sin semester+ pappaledigt och blir hemma. Jag kommer måsta bli vårdledig efter jul (tyvärr får jag inte berätta orsak ännu..) men framtill det så kommer vi pussla ihop våra arbetsturer. Jag vill inte lägga Melissa på dagis el dyl ännu, så vi kör på såhär.

Och ja. Man får jobba fast man är på mamma ledigt! Man måste bara anmäla till fpa de dagar man jobbar och de dagar får man minimi dagpeng. Söndagar behöver man inte anmäla.

image

Min fina prinsessa som jag älskar mest av allt och som jag gör allt för. Men som mamma måste man må bra psykiskt för att klara av att vara den bästa mamman för sitt barn.
Jag kommer inte lyssna på kommentarer om att jag skulle vara en dålig mamma bara för att jag väljer att inte sitta hemma 24/7, de har jag hört tillräckligt av faktiskt och årkar inte med människor som tänker gammaldags att mamma måste bli hemma och pappa på jobb.

2 reaktioner till “”Hur är det att vara tillbaka på jobb?”

  1. Jag trivdes inte alls heller med att bara vara hemma med Adde, nu den här gången är det helt annorlunda och jag skulle gärna vara länge hemma. Det är ju perfekt när ni kan pussla med arbetsturerna så att ena alltid är hemma med Melissa, önskar vi också hade såna jobb att det sku gå så att man sku få lite av både hemmaliv o arbetsliv 😊

  2. Eget mående kommer alltid först tycker jag. Mår man inte själv bra mår inte partern bra och det blir en ond cirkel. Barnen känner garanterat åxå av om mamma är sur och irriterad hela tiden. Och jag tycker ingen har rätt att säga vad som är bäst fö nån annas barn. El att du sku göra fel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s