vardag

I vårt frukostbord

Godmorgon!

Vi sitter runt ett grötigt frukostbord. Grötigt. Vi är i full fart med det har att äta själv och inget mig i mot; jag tål klotter även om det är liiite jobbigt med gröt överallt! Men Melissa är nöjd som får pynja på och äta själv (hon missar väll det att mamma nog tränger in en sked i munnen nu som då så att hon nog också faktiskt får nån mat i sig också men shh om den saken).

Jag tycker att det är viktigt att barnet får själv äta, om den visar intresse för det. Det hör ju till utvecklingen och destu snabbare hon lär sig äta själv destu bättre för oss 😉 lite får man väll tänka egoistiskt; att få äta själv utan att behöva hålla koll på den andra.

Jag var nog rädd i början att tänk om hon lägger i halsen; man har ju läst så mycket om sånt.. Men jag har tappat min oro i takt med att vi gör det varje dag och hon nog hostar upp det som smiter i väg för fort. Bebisar har dessutom sin spyreflex mycket högre upp än vi vuxna. Och om man är orolig hela tiden kommer vi sitta och mata henne tills hon är 2..
Pasi har ännu att lära sig, men det kommer nog bara,han är mera me när hon äter och får själv se att hon är rätt duktig på det. 😄

image

image

Med sked i båda händerna går det lite bättre! Eller?… 💓

Nu är gröt kanske inte det bästa att äta själv; men vafan. Hon tränar med skeden och nån tassig gång får hon den i munnen med gröt på.! Annors går det lika bra med handen. 😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s