vardag

Maestro van de Bisschop

Hingsten ja.. Det har inte varit direkt nåt lätt val och jag funderade först att ta hingst från Finland, en som är godkänd till hannover. kollade även på hingstar från Tyskland men hittade ingen inom min budget och ingen som riktigt jag tyckte om.
Jag slopade sedan tanken att ta från Finland, visst finns här också fina hingstar..men. Vill jag ha ett föl som har halvsyskon överallt? svar nej. Då skulle jag visserligen veta ganska långt vad jag får efersom det finns så mycket avkommor av dem, men jag vill inte vara som alla andra och jag vill chansa lite till (eftersom det nu är en ganska stor chansning att ens prova ta föl på Orvokki…)

Jag fick hjälp och tips av snälla Cathrine som nu är i Holland och det var tackvare henne jag hittade denna lilla pärla från Team Nijhof.

Maestro van de Bisschop
E. Cornet Obolensky Ue: Libero H

Behöver jag berätta mer varför valet föll för honom? Jag tänkte väll lite såhär, han är 2012 född så han har ännu inga avkommor och därmed också billig! Jag skulle nog aldrig, alltså aldrig, använda honom till te.x Sasha då hon är väldigt stoig av sig och kan vara knepig- det skulle kunna rätt snabbt bli ett svårt föl. Men Orvokki har ett lynne lätt som en fjäder, så jag vågar använda mig av lite mer blod.
C hade även sett honom live på hingst showen och han hade varit modig och hoppat bra inne på den lilla arenan som är smock full av människor. Hur han är annors att hantera vet man ju inte, CO är ju känd för att vara en ganska hård hingst men se på vart hans avkommor är nu, behövs väll inte förklaras destu mer..
Jag har på känn att efter några år kommer även Maestro VdB vara betydligt dyrare, så det är väll bara att slå till nu och hoppas på att det blir ett föl. Hans farfar är Clinton, som även finns att få av hos Team Nijhof men han kostar sen en hel del mer.. hehe… 🙂

Nu har jag varit i kontakt med Hämme från Talli Tilly som sköter i princip allt åt mig, rätt skönt att bara sitta och välja hingst och sen bara fixas det ”av sig själv”.
Jag tror Orvokki brunstar nu, Maiju sa också att hon inte visar sin brunst utan man måste ultra henne för att veta. Varför jag tror att hon brunstar nu är för att hon har senaste tre dagarna kännats lite ”stoig” vilket inte är normalt hos henne..Det är alltså små små saker jag märker när jag te.x sköter henne och rider henne som är annorlunda. Och kan väll vara darför Nonna är så på henne (Nonna brunstar också, väldigt tydligt!) och igår stod Orvokki och Sasha brevid varann och Sasha snusa på henne och börja grimmasera. Imorgon ska jag ringa Anna och fråga ifall hon kan ultra henne. Jag rider genom skogen till Anna så det går väldigt smidigt! om min känsla har rätt och hon brunstar nu så kommer hon få brunsta klart och först vid nästa brunst seminera.
Det är bara knepigt att hålla koll på när det är dags eftersom hon inte visar nåt. Tur är Anna skicklig så hon kan säkert säja lite när det är på G.

Sedan när Anna säjer att när det är dags behöver jag bara riga till Holland och beställa sperman. Man måste göra det på förmiddagen så är det på flyget samma dag och ska sökas från flygstation några timmar senare. Lätt som en plätt visst? haha..det låter ju så lätt när man skriver men den är det inte riktigt..

Ibland har jag nog bara funderat att vad fan ger jag mig in på.. varför tog jag inte bara två åringen jag blev bjuden.. Eller bara ta nån hingst och prova ta ett föl. Men ska det göras, så ska det göras så att jag faktiskt vill ha föl av just den kombinationen. Det finns också betydligt billigare hingstar på marknaden att använda, men de tilltalar mig inte alls, varken på utseende eller släkt och varför skulle jag då ta en sån hingst jag inte alls vill ha? Jag är så medeveten om att jag kan förlora flera hundra euro på det här om hon inte blir dräktig eller kastar, men då har jag i allafall provat och gett henne en chans.

Nåt i mig säjer att det kommer gå bra, att hon vet om att jag ger hennes en chans i livet och för det ger hon mig ett föl. Vi får se om jag har rätt eller inte. Life is Life. Det är kanske darför inte mina förldrar heller tar del i detta mer än de måste, för de vet hur allt kan sluta och försöker hålla mina fötter på jorden med att hej, det kan skita sig.

Men ni håller väll tummarna åt oss? 🙂

4 reaktioner till “Maestro van de Bisschop

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s