vardag

Skritta.

Igår red vi ut med mamma i närmare två timmar. I gott som skritt hela vägen. Lite trav tog vi på en åker och det var bara för jag ville känna efter att hon väntade på mig och inte rusar iväg som hon har en tendens att göra. När hon väl väntar och inte rusar kan man rida henne med långa tyglar och ebdast med sitsen hålla henne i form. Fast det var en stor öppen åker framför henne så kokade hon inte över!

Vi skrittar mest hela tiden på lång tygel i rask takt. Eftersom hon är 19 och stått en lång tid så måste man ta det lungt! Fast jag skulle vila släppa henne och galoppera och jobba på ordentligt så måste man tänka efter lite. Jag vill endå hålla henne hel och i skick så vi trappar upp det försiktigt.
Att skritta är väldigt bra för hästen också, i varienda terräng och det blir det nog när vi rider ut med mamma.
Här finns massor av härliga skogsvägar och stigar bara man årkar undersöka bortfrån vägen. Nåndag ska jag prova ta henne över Brasby bron, nu när hon är utan skor så det inte låter så hemskt. Vad som är så speciellt med just den bron är att den är hel metall/järn och går över svartå ån. Kan vara lite spännande men jag tror hon nog går över 🙂

Genom skogen far en väg till vår veterinär som kommer kolla Orvokki, jag kan rida dit två olika vägar om jag så tycker så det är lite extra lyx! Nu har hon inte ännu visat nån brunst och hoppeligen är hon av den typen som faktiskt visar när hon brunstar! Sasha är iaf i brunst och hänger på GG hela tiden..

image

xoxo, Ida

2 reaktioner till “Skritta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s