vardag

Läggdags och färger.

Det är inte så klokt att låta babyn sova ute i vagnen till klockan 20. Vi åt bacon feta paj igår till kvällsmat och mittiallt såg jag på klockan och konstaterade att den blir 8 på kvällen och Melissa sover ute fortfarande.. så nej, hon var inte sömnig vid 21 då Pasi gick och sova för han ska upp tidigt. Fick snällt sitta uppe med henne till 23… inte okej, jag vet!  Men eget fel..

Undertiden som vi ugglade uppe gick jag igenom Internet och olika forum. Extra mycket läste jag på barn forum och där fanns en intressant diskussion som jag läste igenom, om  barnens rum. Väldigt ofta möter man på barn rum som är som tagna ur en inrednings tidning. Vitt och grått och en klick av pastell färger. Men vart är alla färger? !! Visst är det snyggt med dessa ”moderna” barnrum. Men barn tycker om färger! De utvecklar sin syn och till den hör också färger! Blir trött på fötäldrar som klagar på att inredningen blir förstörd med en massa färger  (ursäkta min starka åsikt nu: men borde ni inte fundera om att skaffa barn om inredningen går före barnens behov?)
Melissa har en lekmatta i alla olika färger, hennes andra matta är röd och grön, alla hennes leksaker är i färger. I hennes säng finns det leksaker i olika färger och mitt nyaste köp är en fjäder slinga i regnbågens alla färger (visserligen är den köpt på DTM- men Melissa älskar den endå) som hänger vid hennes säng och om hon älskar att se och röra den. Allt som är en grann färg tycker hon om, söker sig till det.
Så att ge henne ett prydligt vitt rum kommer aldrig i fråga.

image

image

Vilket rum ser mer barnvänligt ut tycker du??…

Låt barn vara barn. Om man nu vill ha en inredning som är prydlig, håll det i resten av husets alla rum..men låt barn rummet ens se ut som det skulle vara menat för barn och inte en operationssal.

Åh..känns som måndag idag. En såndär irritation som bubblar..
Men hej. Det är faktiskt Tisdag och jag väntar på svar om den Holländska hingsten jag skickade om igår. 😄

xoxo, Ida

5 reaktioner till “Läggdags och färger.

  1. Hitta tapeter som ska vara i barnens rum 😊
    Allt från cars-prinsessor-planes-mumin… I flera olika färger. Svaga som starka granna 😊
    Du kan tro att det var svårt att välja 😁

  2. Jaa exakt min åsikt!! Och folk som har ett helt beige babygym, hur jävla roligt är det för babyn att ligga där och titta på det?! Bara för att det ska passa in där i vardagsrummet, kom igen..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s