vardag

Jag rådfrågar er.

Sånt här händer mig aldrig. Så jag är lätt confused och vet inte vad jag ska göra..

Jag har blivit erbjuden två väldigt fina hästar. En till avel och en till tävling/avel.

Häst nummer 1: är en två åring som jag skulle få på ”leasing”, som jag skulle få tävla och ta ett föl på om jag vill. Den har en fin hoppstam (e. Chaman) och är en holsteiner. Den är född i Tyskland och är redan nu rätt så stoig och godkänner inte alla människor. Men har kapacitet till en nivå som gott o väl räcker för mig. Sånahär föl kostar way over my budget och jag skulle nu ”få den gratis”..

Häst nummer två är Orvokki. Min absoluta drömhäst. Dock är hon 19 år gammal och har fått tre föl i Belgien. Hon är stammförd till Hannover så jag skulle använda en hannover/oldenburger hingst på henne.
Jag får välja fritt hingst och fölet skulle bli mitt. Finsktfött dessutom.
Orvokki är gjort av guld hela hon och grejjen är den att tar jag inte i chansen nu så får jag den aldrig igen.
Orvokki kommer sättas bort men M ville meddela mig att jag får ta ett föl om jag vill. Herregud.

Vad ska jag göra?!.. jag har en sån stress nu..för att ta båda hästarna kommer inte på frågan. (Så sa min kära mor, jag skulle nog ta båda o föl på de ännu  ;)) nä men alltså jag har en once on a life time opportunity här och jag har ingen jävla aning om vad jag ska göra… 😥

image

image

Orvokki ❤

xoxo, Ida

5 reaktioner till “Jag rådfrågar er.

  1. om jag var du skulle jag ta föl av orvokki, just därför för att henne är de sista chansen med. Om dom en gång tänker sätta bort henne! Om du känner så starkt för henne så vet du ju nästan vad du får för föl! Den andra hästen har du ju ingen aning om vad det blir och vad du får. Men vill du ha en häst att tävla så är det ju en annan femma! Men att ta föl av skulle jag tycka det är klart fall! 🙂

    1. Jo de ju de också, att snabbare skulle jag slippa och tävla med två åringen..men sen igen, stoltheten att få egen uppfödning på tävlingar sku ju nog också smaka ganska bra…☺

  2. Håller med Heidi, dessutom ”måst” du vänta något år och med tanke på att du vill ha flera barn…..och gå på magkänslan den vet bäst 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s