vardag

Tatuerings borttagning del.1.

Igår var jag som sagt på första behandlingen av laser. Jag var så sjukt nervös för jag hade läst att det tar mycket ondare att ta bort än att göra – vilket såklart låter logiskt.

Betti kom med mig som moraliskt stöd och meningen var att hon skulle filma men vi tänkte inte på att det är ju faktiskt laser det behandlas med så hon fick vänta utanför.

Jag fick på mig ett par ögon skydd och såg absolut inget. Så jag blev mer nervös för nu visste jag inte när det skulle ta sjukt för jag kunde inte se..
Han som gjorde det pratade dock hela tiden och berättade hur det går till och lugnade mig med att om jag har klarat av att tatuera dit den klarar jag nog av dethär. Fast jag tyckte kanske inte riktigt om vad han jämmförde känslan med: ”som när du slår med ett tjockare gummiband på huden”. Auch!! Så nu låg jag där och väntade på en rejält brännande smärta..

Jag bad honom pausa ibland så jag kunde få andas, för jag vet att jag slutar andas när det gör ont..vilket man inte ska göra!

Så satt han på maskinen som förde ett ännu obehagligare ljud. Lite som när man slår en lång pisk i luften. Men de kom hela tiden. Han sa att nu börjar han och jag väntade på en smärta jag skulle svimma av. Den kom aldrig. Efter mindre än en minut fråga han om jag klarar av det och jag frågade gör du det redan?!. Alltså det kändes som små knäpp mot huden. Gjorde inte ont alls! Det blev mest obehagligt på slutet då huden var sönder och den kändes jätte spänd. Men ont gjorde det inte!

Ingen bedövning hade jag heller. Så jag klarade mig väldigt bra!!

Nå försvann de nå färg? En laserbehandling går ut på att lasern söndrar pigmenttet i tatueringen, detta sker i 6 veckor framåt. De pigment som nu lossar far med i min ämnesomsättning och far ut ur kroppen med slagg.
Darför måste man ha 6-8 veckors paus mellan gångerna för om först 6 veckor ser man hur mycket färg lossnat av en gång.
Nu är den såklart röd och svullen, ser ut som nygjord fast endå inte. Min hud är endå sönder där så det kommer ta nån vecka för det att läka. Helt som en tatuering.

image

image

Före och efter. Man ser ingen skillnad ännu. Men ska uppdatera om en vecka! ☺

xoxo, Ida

2 reaktioner till “Tatuerings borttagning del.1.

  1. Jag tänkte på dig häromdagen, och funderade på om det var så att du skulle ta bort en tatuering på riktigt eller om det var ett aprilskämt (för jag hade läst något inlägg om en tatuering, som faktiskt var ett aprilskämt), men nu fick jag bekräftat att det är på riktigt! Det ska bli intressant att se slutresultatet. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s