vardag

Första babysimmet

Idag var vi iväg på vårt första babysim! Vi var båda lätt irriterade på morgonen, alltså jag o Pasi, för Melissa har vaknat en gång i timmen och gnällt. Hon somnafe halv 9, gick själv o la mig 9 o tänkte att jag hinner få några timmar sömn i ett sträck före hon börjar vakna (för jag vet att denna fas kan ta länge..) men så bestämnde sig fröken att börja redan halv 11 böka, gnälla, gråta. Vid 04 var hon redan så pigg att hon låg och babblade för sig själv mellan oss..jag bara låg där tyst och glodde upp i taket och räknade till 1000, gav henne tutten och så somna hon om om en stund.. men så tog det en stund innan jag fick tag på sömnen och då plötsligt ringde klockan.. åh nej. En stund till ännu ville jag bara ligga där.. men hundarna ska skötas, vi ska äta frukost, Melissa ska fixas och så vidare och så vidare.. dessa vanliga grejjer man måste göra.

Men väl framme i Lojo glömnde vi nog bort sömmbristen. Babysar, massa babysar! Det får en så på gott humör! Melissa var lite spänd, men hon grät inte och släppte ifrån sig lite skratt och leenden ibland. När hon lite började slappna av börjde hon babbla också.. 😄 30 minuter årkade hon riktigt bra! Men tänkt.. det är sjukt dyrt att gå på babysim, 30 minuter varje lördag morgon- 65€/månad. Och då får man alltså bara vara i den bassängen babysimmet hålls i, i 30 minuter.Huh. Tur får man bada bastu iaf.

Och bastu badade vi också. Jag tänkte egentligen mata Melissa där efter bastun men hon fann inte riktigt ro då där var andra mammor som pratade så de var mer intressanta tyckte Mellis. Så jag duschade, hade Melissa i bumbon under tiden, vilket faktiskt var helt super! Där var andra mammor som aldrig sett en bumbo förr och blev helt fashinerade och tyckte att de nog också måste köpa en.
När det lugnat ner sig i duschen o bastun gick jag in i bastun igen och då hände nåt som jag tyckte var lite lustigt..eller lustigt är kanske inte rätt ord,  men hela situatuonen var så annorlunda.
Där var alltså en annan mamma som stod och ammade, jag ställde mig brevid henne, varför ställde jag mig ens brevid henne?! Varför gick jag inte och satt ner mig? Och där stod vi och ammade våra barn, sedan började vi bara prata och det var så spännande för det verkligen sa klick och vi alltså stod där, ammade och pratade med varann som vi känt varann hur länge som helst! Och vi var egentligen helt främlingar! Kvinnan hade utländskt bakgrund, och jag vågar nästan lova att skulle det ha varit en helt vanlig finne som stått där skulle sitatuionen bara blivit pinsam..
men sitatuionen blev inte pinsam. Vi stod ännu i omklädningsrummet och pratade om att var vi bara långsamma eller hade de andra brått? För där var vi igen, ensamma.

Men den är nog lite sant det där. Med att mammor har brått hela tiden. Men jag såg saken lite sådär att varför stressa nu? Babysimmet ska vara en rolig, avslappnande och kanske lite spännande för familjen! Men där rusade mammorna iväg och man hann inte äns blincka var det tomt. Vi tog det iaf lungt, oljade in våra barn och pratade med varann, önskade varann en god helg och hoppas vi ses nästa lördag. En bra feelis blev det, Melissa var nöjd, mamma var nöjd och Pappa var nöjd.

image

xoxo, Ida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s