vardag

Back to basics.

Idag begav jag mig ut och rida på Kuumi. Den långa historien kort om Kuumi: hsn var vår hobbyhäst i många år, den enda hästen jag vågade rida barbacka förutom Ressu, pappa tävlade honom i trav och jag red honom hemma- en väldigt klok häst.
När mina föräldrar skiljde sig åkte kuumi på ylläpito upp i landet. Tog inte länge så kom han tillbaka: mager och totalt sönder stressad. Bruden hade börjat hoppa med honom och det slutade tillslut med att han stack iväg genom hindren! Alltså påriktigt igenom. Han skenade vid varje chans han fick, även framför kärran.

Så idag är han väldigt känslig och osäker, stressar av minsta lilla men väldigt snäll! Man får absolut inte ta i tyglarna för hårt för då åker huvudet upp och ryggen ner och hästen sticker. Det lönar sig att leka med honom och prata lugnt. Idag gjorde vi i en timme något så simpelt som att skritta rakt fram. Det var svårare än vad det låter, speciellt på en häst som är så osäker som han. Men det gick tillslut så bra att jag kunde skritta en avslappnad häst rätt så rakt fram- litr vinglig är han men han var avslappnad! Så när han kunde skritta hem på långa tyglar var jag nöjd. Och jo, svettiga blev vi båda. Huh. En så liten häst men endå så mycket häst att rida! Kuumi är knappa 155 i manken..

image

Och här rids det med vanligt tränsbett. Även om han kan sticka iväg som ett bi så är han såpass känslig att det skulle bli kaos med att betsla upp.. 🙂 och utan nosgrimma, så som jag vill rida mina hästar! Sasha har varit utan i ett år. Ju mindre krimskrams detsu bättre!

xoxo, Ida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s