Melissa · vardag

Mysiga morgonrutiner 

Hej på er!

Vet att jag måste skärpa mig med bloggen, men Melissa och träningen tar upp all min tid och så planerar jag en ny framtid på häst sidan också. Melissas jobbiga dagar börjar avta och hon är mera med i vardagen än förr. Hon lixom förstår mera nu och det är hur mysigt som helst att sitta ner och leka med henne!

Men nu tänkte jag berätta om våra mysiga morgonrutiner 💞. Melissa sover nätterna i vår säng, hon somnar i egen men flyttar över henne till oss då hon vaknar och vill äta. Så på morgonen vid 7 tiden vaknar jag av det att hon små gnyr brevid mig och söker sig till bröstet, det där ljudena hon har är verkligen så söta så jag vill bara släppa en tår eller två ❤️ När hon ätit färdigt får jag leka ninja och smyga mig ur sängen utan att hon vaknar, det är lättare sagt än gjort och oftast brukar hon vakna till och gnälla några minuter innan hon somnar om igen..

Jag brukar ha en timme för mig själv på morgonen, nu onödar jag tid av den timmen till detta inlägg, så det betyder att jag kommer inte äta frukost i fred. Hehe. Annors brukar jag börja morgonen med att strecha på mig! Det är helt super och tar inte många minuter heller! Jag brukar ta det lungt och håller på 15-20 minuter och det ger en helt annan energi att starta dagen! Det hör även till mitt dagliga schema att hålla kroppen mjuk, jag är annors också den mest oviga människa på denna planet så det gör bara bra! 🙂

Att duscha på morgonen i lugn o ro ❤️ det finns väll inget bättre? Även om jag endå har fläkten av och dörren öppen för att vara säker på att Melissa inte vaknar. En gång vaknade hon och jag hoppade ut från duschen och slintade på laminaten så gick min nagel av för jag tog tag i en hylla.. AJ!

Frukost, vill jag helst äta så länge hon sover, ibland går det och ibland inte. Tur är brukar hon fortfarande vara mätt och nöjd efter morgonens tankning så hon trivs i sin sitter.. Men jag älskar att få äta i lugn o ro, läsa tidningen (okej, bläddrar snabbt igenom) planera dagens program med både träning och mat. Så länge håller inte Melissas tålamod endå..

Om jag fått äta frukost i fred brukar jag bara sitta kvar och lixom andas tills hon vaknar. Hon skriker aldrig då hon vaknar, men jag hör hur hon börjar små babbla för sig själv i sängen. Då blir det blöjjbyte och tvätt, har henne en stund utan blöja så att hon torkar ordentligt och undertiden bäddar jag sängen. Det har blivit ett måste för mig, ingen skillnad hur brått vi har kan jag inte åka iväg utan att ha bäddat sängen! Det ger ett så redigt intryck att ha sängen bäddad!

Därefter kör dagen igång ordentligt! Och ingen är lika glad som jag som fått göra mina morgonrutiner ordentligt och i lugn o ro. Förutom idag. Ush. Men kanske jag överlever 😚

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s