vardag

kyckling..kyckling..

Under de senaste veckorna har jag så gott som bara ätit kyckling och fisk, haha. Några gånger nötkött men annors har jag hållit mig till vittkött och fisk.

Och eftersom kurens första del är slut, får jag börja använda salt. Dock valde jag att köpa himalaya salt,då det är mer rikt på mineraler. Hittade ett himalaya salt i Lidl som innehåller också chili- helt super! Så ja, jag är dagligen och använder mig av det till matlagning.

En annan stor favorit, purjolök. jestas, så gott! Likaså paprika! Jag steker i rikligt med olivolja och det blir så gott så! fast jag ätit det nästan varje dag i över en månads tid tröttnar jag inte! Nu har jag också köpt Wok blandningen som finns i butikernas frys, til det lägger jag då med purjon och paprika och lite färsk chili. Jag som alltid varit jätte, alltså vi snackar super känslig för chili har för varje dag kunnat lägga mer och mer krydda i maten. Det var nog också en sak som var bra under kuren, man lärde sig krydda mat helt på ett annat sätt! Och att laga saker, te.x majonäs- hur enkelt om helst att laga själv och inte köpa de färdigt från butiken som är fulla med tillsattsämnen.. och socker.
Och kryddsmör, samma sak där!! Jag hittade ett osaltat smör från Lidl, tack för det, enda butiken i hela Raseborg som tydligen hade osaltat smör..
Den enda kryddan jag blev och sakna och som jag saknar ännu också är libbsticka, den där ogräset skulle jag såå ha vilja få tag på nu! Om an bara skulle ha fattat på sommaren att plocka och torka och frysa.. nå, vet till sommaren att jag ska plocka mer nässlor och libbsticka.

Sen till fisken. ”det är så dyrt att äta fisk”. Jo, visst. Fisk är dyrt. Men eftersom vi inte köpte nån färdigmat/godis/annat onödigt, utan satsade på att göra allt själv, så sprara man rätt så mycket och kan köpa fisk. Enkelt. Jag äter fisk ja, många gånger i veckan. Nästan varannan dag, ibland tilomed varje. Sen behöver ju fisken inte alltid vara färsk, det finns fryst fisk också. Idag åt jag sista filérna av fryst sej som jag köpte för några veckor sen i Lidl och för några dagar sen hittade jag abborr filér i frysen i S-market. Lax är ju det bästa, tycker jag, och skulle kunna varje dag äta ugnslax dränkt i dill och citron.

Vid varje mål äter jag 150-200g kött/fisk och 100-150g grönsaker. Kan lägga till ett ägg eller grynost, speciellt före och efter träning.

Nu vaknade Melissa och jag ska snart iväg till gymmet för träning nummer två för dagen. Ha en fin fredag !

DSC_5172

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s