Ridning · vardag

Två dagar två hästar.

Igår var jag iväg till Aktiivi och red fina fina Orvokki. Hon är lite av min drömhäst, stor skimmel, snäll i hantering men kräver allt och lite till av sin ryttare men när man väl får henne lugn är hon en mästare på allt. Igår fick jag till en så bra trav med henne att jag inte trodde att jag satt på henne! Orvokki är en gammal hopphäst från Holland, men hon kan alla rörelser i dressyren också, hon är väldigt känslig men samtidigt väldigt på. Hennes trav är också väldigt stor, så att sitta där och hålla ett lugnt tempo i trav att hålla ihop hennes maffiga 170+ kräver väldigt mycket.


Men vi fick till väldigt fin skritt och trav. Sen kommer galoppen. Där finns det för mig att jobba på. Jag har inte tillräckligt med kraft att sitta ner i hennes galopp och försöka hålla henne lugn. Haha. Nej. Det går inte. Men jag var iaf väldigt nöjd med henne. Hon kokade inte över heller fast det stod ett hinder i manegen!
NMS_4889

Idag var det Pippis tur. Men jag började morgonen med ett träningspass i Ekenäs på Mamma boot camp! Helt super träning som jag kommer fortsätta gå på! Idag tränade vi rätt hållning i både gång och under träning, och tränade de inre magmusklerna! Det kändes verkligen efter timmen. Melissa var med och en matning ville hon ha mitt i passet. Men hur bra är inte dethär för mammor? Som också kan ta barnen med sig! Tummen upp och väntar redan på Onsdagens timme!

Jag hamnade också ta med Melissa till stallet i snöstormen medan jag red Pippi. Tur finns det tak vid ridplanen så jag ställde henne där under medan jag red Pippi ca 30-40 minuter. Pippi var inte lika framåt som hon var sist då jag red henne på åkern. Kan bero på att vi var på plan eller av sadeln! Red i en annan sadel nu än sist..

 Pippi hanterade situationen med barnvag också helt otroligt bra! Jag var lite osäker vad hon skulle tycka om att gå ner till planen med vagnen.. Men hon brydde sig inte ett dugg och gick sakta och snällt brevid mig! Pippson vet väll när man måste bete sig påriktigt! 😏

En reaktion till “Två dagar två hästar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s