Melissa · vardag

Önskeinlägg; Hundar och Baby

Fick ett önskeinlägg, om jag kan skriva hur vi gör med hundar och baby.


Först börjar jag då med att vi har ju en liten hundhage direkt från vardagsrummet, som gör vårt liv mycket mycket lättare! Men eftersom vi har två stycken huskyn, som är avlade till att arbeta och röra på sig måste de få sin del av motion också.

Ibland tar Pasi med en hund när han går i runt byn, en hund darför för det är bra för dem att vara ifrån varann ibland och för att man kan bättre träna lydnad med en hund i taget. Minja är ett fall för sig.. hennes iq ligger på 1 så att träna lydnad med henne är som att söka nål i en höstack, TUR är hon endå en väldigt snäll hund i lynne..

Melissa är ju bara en liten baby, och bebisar sover när dom tycker och är vakna där de tycker, endå försöker vi få till en rytm åt henne och peppar peppar har den hållit nu i över två veckor! På morgonen lägger jag ut hundarna i hagen, de har lärt sig att de slipper ut och kissa på morgonen, så det är precis det var dom gör, går ut, kissar och in tillbaka. Om vi försöker lämna dem ute vid dethär skedet så blir det liv i luckan.. först efter att de fått mat går de med på att bli ute.

Vid 11-12 får hundarna mat, jag fixar Melissa för vagnen och så går vi ut. Vi har trappor upp till oss så jag för Melissa ner först och sen söker jag hundarna. Nu när Sasha står inne med kompis fixar jag stallet först, städar boxarna, ger hö och vatten.. Sen söker jag hundarna och går ut. Vi brukar vara en timme -1,5 ute och gå. När vi kommer hem får de gå ut igen i hagen en stund.

Vi har en sele med vikter vi brukar variera vilken av hundarna som får ha på sig. Meningen är att köpa en till- men de är rätt så dyra och det är lika bra att de ibland får vara utan tyngd. Äijä kan jag ibland fara ut och cykla med så att han får springa av sig och Pasi tar Minja på löptur. Jag skulle aldrig ta Minja med på cykeltur då hon aldrig varit en draghund så som Äijä varit, så Äijä kan och vet hur man ska fungera.. Förutom då han ser nåt djur nånstans..

Vi har även en mönkijä vi kan lägga dem fast i och fara ut för att springa och dra sådär påriktigt. Men den har inte varit i så mycket användning. Bara snön kommer får de igen vara och dra på barnen i pulka, de tycker dom om! 🙂

Våra hundar är nog lätta huskyn, de klarar sig på mindre motion men sen igen så är de inte heller riktiga arbetshundar i lynne. De finns de huskyn som börjar stressa om de inte slipper på jobb, och så finns de dessa som mina som nöjer sig på mindre jobb. Jag skulle nog aldrig få mina hundar till tävlingshundar, då de inte är helt tokiga i att dra och jobba.. Men ingen av dem är ens avlade till att dra! Äijä är från en misstagskull, äijäs pappa var en bra draghund samt ledarhund medans hans mamma inte var det. Minja igen är en showhusky som varit på utställningar och hennes valpar har klarat sig bra på utställningar.. Det finns ju två olika huskyn: arbets och show, darför är också Äijä o Minja så olika i kroppen 🙂

Oj, här kom lite extra text nu.. Men hundarna har tagit Melissa bra! Egentligen så bryr de sig inte så mycket mer! Äijä började ju vakta på henne men det har han slutat helt med. Minja börjar yla om Melissa gråter för länge, det tar väll i öronen eller nåt, så ljudnivån hos oss kan vara ganska hög..

Hundarna får varje dag en stund ifred med oss utan Melissa. Då leker vi, våra hundar kan vara riktigt lekfulla! Och borstar dem ordentligt. Det njuter dom av märker man på dem! Viktigast är ju att de inte ska bli bortglömda!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s