vardag

Melissas första jul

Började morgonen med julgröt, och Pasi skulle klockan 10 vara julgubbe uppe hos S. Men vi steg upp redan vid 8, Melissa fortfarande sovande i säng så vi fick i lugn och ro äta gröt.

Efter att Pasi var klar med julklappsutdelande hos S så packade vi ihop oss och åkte till Ingå, Aktiivi Talli för den traditionella julgröten. Melissa blev 8 veckor på Torsdag, och fick första gången åka med i kärran runt i manegen och efter att vi lyssnat på julfreden fick hon åka upp i Maijus famn så att jag fick köra 🙂 Tillomed Pasi åkte vagn med mig! haha.. Sa åt honom att de va väll hans julklapp åt mig..


Efter Julgröten åkte vi snabbt hem via och skötte hundarna och åkte sedan vidare till Svärmor där det väntade varm jul bastu! Jul Bastun är nog den enda bastun som är okej att bada på morgonen eller på dagen! Annors ska bastu badas på kvällen tycker jag! Men jul bastun är bara mysig att bada före maten.. <3. Efter bastun var bordet dukat med massa julmat.. oooh, nomnom! Melissa sov hela tiden ute i vagnen och vi väntade med att hon skulle vakna innan vi öppnade julklapparna.. men hon bara sov och sov..och sov.. Tillsist tog jag in henne, då brukar hon vakna..men dt tog nog en stund för henne innan hon bestämnde sig för att öppna ögonen helt och vara med oss! 🙂
Pasi fick igen dela ut julklappar, men denna gång iklädd min tomteluva med söta flätor! 😉


När vi åkte hem, vid 8 tiden väntade ännu julklappar här hemma som vi öppnade! Ett inlägg om julklapparna kommer senare 🙂

På Fredag den 25. Åkte vil till Gammelmomi på dagen och åt julmat, för att sedan styra bilen igen till Svärmor och åt mera julmat.. och fysjutton vad illa jag mådde..så full med mat så det var helt hemskt! Vid 6 tiden åkte vi hem och jag blev hemma medan Pasi åkte iväg och var kusk+ jobb på Affes. Blev hemma med Melissa och badade henne innan vi gick och la oss.

1910251_10153346599515784_416230099364393111_n
Lite suddig.. men jag älskar denhär bilden på min lilla tomte och gammelmomi <3.


Lördag den 26. Åkte vi till pappa på eftermiddagen. före på dagen hade i ju lite show här hemma med hästar på ”rymmen” och fick fixa staket förev i åkte till pappa.
Hos pappa fick jag äntligen gravad lax! Vi hade suttit i två julbord men i inget fanns gravad lax.. endast rökt.. Pappa var min räddare <3!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s