Melissa · vardag

Melissa Rebecca

Idag fick vår prinsessa sitt namn,
Melissa Rebecca.

Hon var såå duktig hela dagen! Helt otrolig unge det där- påriktigt!. Jag glömnde ju nästan bort att hon fanns då hon var så tyt och ingen skillnad vilken famn hon hamna i så var hon glad! Prästen sa också att det är länge sen han varit på ett dop som går så lungt till. Hon åt två gånger under dopet (3 timmar) och då blev hon lite gnällig, åt en stund och tillbaka till nåns famn.

DSC_4345

Allt gick väldigt bra, maten gick bra åt och det var en trevlig stämmning. Jag är så glad att jag fick ordna dopet på Svartå Slott- det blev lixom bättre än vad vi tänkt oss 🙂 Kakan beställde vi från Svartå slottkrogen, choklad-passion- såå gudomligt god! (jag hade ätit den förr, darför beställde jag just den!)
Vår präst var dessutom härlig! han gjorde även att stämmningen var ganska ”slapp” från början och slog in lite små skämt här och där, och det var verkligen så passande in på oss också 🙂 Dessutom tipsade han om att det faktiskt är skott år 2016.. då får kvinnan fria..;) men tyvärr är jag för gammaldags endå, så tycker det är mannens uppgift att fria..men ett bröllop kommer ni nog också att få se.. hoppas jag?! 😀

men till hennes namn, vad betyder Melissa och Rebecca? Vartifrån kom vi på det namnet?
Jag har gillat namnet Melina, men det ändrar tyvärr väldigt mycket beroende på vilket språk man utalar det.. å vi ville ha ett namn som är rätt lika på både finska och svenska.

Melissa betyder bi på grekiska men uttyds som ”söt som honung”.
Namnet Melissa står för en viss envishet. Den som heter Melissa har inte svårt att säga vad hon tycker. Hon är alltid omringad av vänner och har en ljus framtid framför sig, oavsett hur svårt det verkar.

Rebecca betyder: den strålande.

Båda namnen passar så henne. Vi ville också ha lite speciellare namn, som man inte möter på varje dag 🙂

DSC_4347

Bodyguards.  

Imrgon ska vi öppna alla gåvor hon fått, men plockade fram blommorna och ljuset på hennes ”nattduksbord”. där står även dopskålen (som faktiskt är samma jag och min bror blev döpta i!) med dopvattnet i. Visste ni att dopvattnet inte får kastas bort utan det skall få avdunsta?
Och Mellis (vi kommer kalla henne så) är pigg som en mört, enda tills hon somna 10 sekunder senare 🙂

DSC_4449

Så vill ni väll veta vad vi hade på oss på dopet?. Mellis blev döpt i samma dopklänning som min mamma och moster, samt jag och min bror + kusiner blivit dopta i, dvs den är över 50 år gammal! På ”efterfesten” hade hon på sig en klänning från Lindex (som Cassu köpte) och ett hårband från Wish (kostade 3 €!!).
Jag hade på mig en rosa långklänning från DryLake, en tröjja från Anna Field och dom där skorna..^^ som jag pratade om igår, mina första men deffinitiv inte sista Jeffrey Campbell. såå härliga skor att gå och stå, man skulle inte tro det men den klacken endå!

Men nu måse jag söka mig till sängs! sa jag att min röst sprang iväg mitt under dope? ja men det gjorde den. Så låter som en kärring som..inte låter? haha, jag kan inte prata alls faktiskt.. sjukt störande!.. men säkert skönt för Pasi som inte behöver höra på mig… vilket han endå inte behöv göra för han åkte iväg på bastukväll med killarna idag.. 🙂 men helt skönt så, jag är ganska trött och mör efter allt program idag.. + att jag har hamna släpa hö från mammas ner till stallet och fixa stallet idag- när har jag sist städat boxar lixom? 😀

Nåja, gonatt på er. ❤

4 reaktioner till “Melissa Rebecca

    1. Tack! Idén var min som jag kom på för nån vecka sen, då hennes gudfaddrar har tagit sin uppgift så på allvar från första början, så jag är helt säker på att de kommer vakta hennes rygg lite extra- likaså kommer nog pappsen göra också.. 😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s