vardag

Att tappa sitt minne.

Det är inget skämt när många pratar om amnings demens. Jag har tappat mitt minne, helt. Darför är det bra att jag har bloggen som jag kan klottra ner några rader vad jag gjort under dagen. 

Dagarna flyter ihop i varann, jag är grötig i huvudet och med adhd från förr som gör att jag har svårt att fokusera- så nu kan jag verkligen inte fokusera alls. Att hålla sig i en konversation med någon som varar längre än 1 minut är så gott som omöjligt. Verkligen omöjligt. Jag börjar söka efter annat att fokusera på, mitt i en mening och tappar bort mig och mina ord och hittar inte tilbaka. 

Jag upprepar frågor, frågor jag just frågat och fick ett svar på. Jag som annors också har svårt att komma ihåg namn på människor.. Så just nu finns det ingen chans att lära mig känna nya ansikten och namn, när jag glömmer bort vad nära och kära heter. Jag skäms så otroligt att sitta nånstans och inte komma i håg vad någon heter.. 

Att skriva detta inlägg, hålla sig till ämnet: att tappa sitt minne. Det är så jäkla svårt. 

Detta borde ju lätta efter några månader. Och det hoppas jag verkligen! Tills dess får jag bara skriva upp listor och kom ihåg lappar, använda kalendern.. Och hoppas att människor i runt mig har tålamod och förståelse att jag påriktigt är jätte jätte ledsen om jag glömt nåt jag lovat att göra eller inte göra. Mitt minne är som hos en guldfisk. Och det är väldigt skrämmande och frustrerande. 

Jag är mest rädd för att tänk om jag glömmer M nånstans?! Fast tilika känns det som att all koncentration går till att fokusera på henne, att hon har det bra. Men endå kommer tanken att tänk om jag bara glömmer henne.. 

För att minnas vilket bröst jag sist ammade på använder jag mig av en ring jag flyttar på från höger till vänster hand, där ringen är, där ammade jag sist.

4 reaktioner till “Att tappa sitt minne.

  1. Grattis till lilla tösen 🙂
    Aj 2 månader ska de hålla i sej, då måst jag nog bli orolig för åt mej håller de fortfarande i efter 4 månader å de e som de sku bli bara värre 🙂 när en kompis fundera om vi kunde ses följande vecka sa jag jo inga program nån dag men efter några minuter när man fundera lite visa de sej jag had program inbokat varje dag 😉 bara ett exempel..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s