vardag

Förlossningsberättelser, tack! 

Har såå jäkla tråkigt, Pasi slutar jobbet om en halvtimme och så ska vi bege oss ut på promenad.. Men jag vill endå ha nåt att se framemot att läsa ikväll/imorgon/kommande dagarna.. Så nu efterlyser jag förlossningsberättelser. Har googlat runt massor, men de jag skulle vilja läsa rätt så färska berättelser så att jag kan börja följa med en ”färsk baby vardag” och gärna inom Finska gränsen.. 🙂 Jag är inte känslig, så även de som inte gått så bra läser jag också om gärna, för allt kan ju hända.. 

Och ett stort plus om ni bloggar via WordPress, följer helst WordPress bloggar då de är så lätta att bara lägga till på läsar listan och gå igenom alla bloggar via appen! 🙂

  
Chillaxar med magen. 40+3

8 reaktioner till “Förlossningsberättelser, tack! 

 1. Har en som blir 3 veckor gammal nog.. meen ja tror inte ja ska skrämma upp dig för mina båda förlossningar har varit.. inte som man vill.. 😀 mycke action med fart 🙂

 2. Hej ☺️
  Jag födde på lojo bb i april och förlossningen räckte 14h 😄
  Förlossningen var hämskt men helt klart värt det ☺️ Sammandragningarna är inte så farliga men kom ihåg o ta lustgas 😃 hjälper massor! Mycke mer än epiduralen 👌 värtsta är nog krystningsskede.. man tror aldri det skall ta slut.. väldigt obehagligt tyckte jag höll på i över en timme 😫 men genast när bebin e ute känner du ingenting o känslan då du får din bebe i fammen är obeskrivlig ☺️

 3. Hej! Båda mina förlossningar har skett i vecka 38 och sätesbjudning! (rumpan före) Första barnet (2010) Ville ut själv, kommer inga ihåg hur många h alltsomallt var men var på en torsdag på kontroll o de var studeranden med. första läkaren som kollade så kände allt för mycket så ”det kom igång” var 1 cm öppen då jag gick därifrån o hon sa att han kan komma närsomhelst nu fast han är liten. När jag gick ut från polikliniken kom min första värk! sådär höll det på hela tordagen o hela fredagen, men tänkte näää är nog inga ännu nåntig pågång så vi for ut till korpo! min största fail 😀 Ännu värre blev det då vi hade badat bastu. Natten var det ingen tvekan om sen att det faktiskt var pågång. Vi for till pargas på morgonen,självklart lugna det ner sig. men 16 tiden var vi på bb.. var först på bäddavdelningen kanske 4 h tills det blev så ohärdligt att vi for till förlossningsalen där jag inga minns så mycket! xD smärta! fick epidural som misslyckades helt på första försöket. for en blixt genom foten.. Men sen när den kom rätt var det nog HEAVEN! 🙂 tror jag fick två omgångar värkstillande, vid 4 tiden var jag öppen 10 cm och det var dags, kändes ju underligt då inte vattnet hade gått så fick ju krysta lite för att det skulle spricka,sköterskan hjälpte nog lite.. o sen 20 över 4 på natten var skruttus ute. 2520g o 47cm (o han var uppskattad att vara mindre) Vid själva krystande märkte de oxå att det blev lite trångt så det blev ett litet klipp med saxen..jeeeppp..LJUVLIGT värre.. jag som hatar nålar kanyler o blod! fick ju nog bedövning före fast det var brottom.. I det själva krystningsläget kände jag ju inget med tanke på epiduralen, jag visste helller inte när jag skulle krysta för kände ju inte en enda sammandragning! SÅ kan ju inte säga att själva förlossningen var så hemsk däremot lite obehaglig kanske. Efteråt hade jag jätte ont med tanke på stygnen som skavade emot hela tiden..

  Andra barnet februari 2015. Hela graviditeten har babyn varit allt för liten, på sista kontrollen på polikliniken hade han växt men sen igen hade jag för lite fostervatten så blev genast sagt att det blir kejsarsnitt enligt den läkaren.. Var jätte flunssig (rethosta,tjockt snor you name it..)Jag for hem efter lite saker o kom till bb igen (onsdag) där var det egentligen bara planering o hon den läkaren sen igen tyckte att om babyn klarar av sammandragningstestet kör vi normal förlossning. torsdag for jag till förlossningsalen, fick kanyl (den skulle ju också bråkas) blev stucken tre ggr innan det kom en överläkare o satte den direkt på plats,,jäkla kul.. SJUKT tog det vid de misslyckade försöken. Jag hade hög feber den dagen, jag var groggig o kände inte en enda sammandragning men monitorn så visa nog. Babyn klarade av det. testet tog säkert 3h tror jag (minns inte riktigt). När jag kom upp till avdelningen igen hade jag blivit öppen 2 cm o var perfekt för igångsättningsmedtoden ”Ballongmetoden” så hela tordagen hade jag den. o var klar för den riktiga förlossningen på fredag vid 12 tiden.. Fick igångsättnings och så antibiotika.. tog inte länge innan jag kände kraftiga värkar, sa det till skötersan att dehär går ju nog lite hastigt nu.. o minska på droppet men helt ärligt det blev bara värre. var öppen 4 cm då kvällsturen kom.. jag bad om att gå på wc före epiduralen sku sättas på plats.. på wc ja vad ska man säga… jag hade helt omöjligt o kom upp därifrån själv.. på rummet satt jag en stund på en jumppaboll, det var bekvämt.. Lustgas som inte hjälpte mycket då jag var så flunssig.. Smärtorna var jätte hemska. Till sist efter 30 minuter av allt detta bad om koll..”shit jag var helt öppen” var inte prat om någo epidural då mera… Det var bara till krysta.. o här var det samma sak att inga fostervattnet hade kommit. en massa läkare stod på plats (helt ärligt såg jag inte nån av dem före babyn var ute) jag var helt fast med ansiktet i armen för någo bekvämare kom jag inte på att hitta just då. O denna förlossning kände jag ju precis ALLT.. Skrämmande men det gick ändå bra! var på benen jätte fort. Full med prickar på kroppen men bäst av allt att babyn mådde bra o var jätte pratsam det första timmarna. Så efter den smärtan var det nog värt o bara mysa med sin lilla han vägde 2295g o var 45cm. det mesta av all drama som jag upplevde då så var nog borta. Trött o feber.. fick antibiotikakur o amningen kom igång efter 2 dagar.. Med första barnen så var det redan på första dygnet jag satt o pumpa för brinnkära livet. Så Båda mina har varit typ samma men ändå SÅÅÅ olika på sitt vis. Riskförlossningar med tanke på sätesbjudning. Men två underbara pojkar har man o nån rädsla för förlossning finns nog inte för min del 🙂

  Lycka till då det är dags! 🙂

  1. Tack för att du delade med dig! 🙂 nu är vår baby helt fast med huvudet neråt, men har ju hört om förlossningar med sätesbjudningar förr.. Alltid lika spännande att läsa andras berättelser, jag ”lever mig in i dom”!
   Tack, hoppas vår skulle snart sluta trivas så bra i magen och komma ut.. 😅

   1. Jag är nog själv efter att andra babyn kom ”fel väg” om jag alls vågar skaffa flera? Har haft tur ändå att jag varit ung o ”tur” att babyn varit liten. Men alltid stor risk då de kommer med rumpan först. Dom kan ju inte hjälpa på samma vis som när de kommer med huvudet före! Så var glad att babyn svängt sig rätt! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s