vardag

Still No Baby.

ja, som rubriken säjer, ingen baby ännu. Trivs bra där inne i magen och bökar omkring. 

Jag är mest orolig för att om de går så långt att jag blir igångsatt. Har fått för mig, av någon orsak, att det skulle vara en ”hemsk” grejj. Att ”tvinga” igång en förlossning och kroppen är omogen.. Så jag vill att det ska komma igång naturligt!! Då är ju iallafall allt moget och klart lixom. 

Och alla dessa samtal och meddelanden.. Pappa ringde en dag och fråga om de kommit baby. ”Ja för jag skulle ju inte meddela dig att du blivit mofa..” Och på FB kommer det säkert upp ett meddelande när det hänt nåt (om inte av mig så om jag känner min mamma rätt kommer hon lägga upp bilder osv..)

Och en annan sak jag stör mig på. Människor som känner på min mage och ba ”ooh, sparkar den?” ”Kan den inte sparka nu?!” Nej. Den har en egen vilja och sparkar inte av att jag tänker ”sparka!”. Tyvärr är den inte så lydig. Jag blir inte störd av att någon känner på min mage, konstigt nog tycker jag det är mysigt- men tro inte att den lever om där 24/7 och att man känner av den hela tiden.. ARGH!!

  
Älskar att bo på landet ❤️ måste ju bara fota himlen när vi var ut och gå med hundarna en kväll.. Mindre trevligt var de dock att känna ko-skits lukten i näsan hela tiden då de kör ko-skit ut på åkrarna.. Men annors så var det en vacker kväll! 

5 reaktioner till “Still No Baby.

 1. Hej Ida! Jag blev igångsatt med Alina i v 42+2 så jag vet att det int är så hemskt. Hon trivdes lite för väl där inne o såg ut som en skorppa när hon kom ut. Doften av olivolja förknippar jag förevigt med babyn. O jo det va int så rolugt att få droppet som satte igång det förlossningen, men absolut inget att va extra orolig för heller. Lycka till den när det är dags.
  H.Johanna

  1. Tack för din kommentar 🙂 jo nå det är ju inte så ovanligt att bli igångsatt.. Det är nu bara nåt som blivit o spöka i mitt huvud att det skulle vara värre än vad det egentligen är… 🙂

 2. Blev igångsatt med baby nr 2. Inget att va orolig för. Såklart är sammandragningarna mer intensiva om du endast får dropp, men om de sätter igång med ballongen så är det så naturligt för kroppen eftersom ballongen orsakar att kroppen själv sätter allt igång 🙂 den gången jag inte blev igångsatt så var förlossningen 1000 gånger tyngre..

  1. Ja det finns ju olika sätt att lägga igång också förstås, hade jag ju inte tänkt på… 🙂 men hoppas endå på en ”naturlig” igångsättning! Och nu har jag ju bara gått 2 dagar över, så att stressa redan nu är ju kanske lite onödigt.. 😀
   Tack för din kommentar!

 3. Jag blev igångsatt med båda barnen (v42+0). Totalt olika förlossningar!
  Första var INGET moget, så började med piller för att börja öppnas lite (dit gick ett dygn), så tog de hål på hinnorna och några timmar senare dropp. Då började värkarna och så fortsatte det i ”lugn” takt i ungefär 18h innan sonen föddes
  Andra gången lite mera mogen och de kom åt att ta hål på hinnorna med en gång. Värkar började en timme senare, 2h senare krafiga värkar tätt, fick dropp och 4h senare föddes dottern.
  Det värsta med igångsättningen var attde satte nål i handen, men eftersom jag skulle få antibiotika skulle nålen satts i vilket fall som helst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s