vardag

Smoothie mornings!

image

Eftersom mitt HB luggit länge på 100 så bestämde jag mig för att ta imot alla tips som bara går att få upp det. Jag känner mig inte speciellt trött, men jag vill få upp det IFALL det skulle hända nåt vid förlossningen att jag skulle mista mycket blod och med det sjunker HB ÄNNU mer och så skulle jag inte få amma. Jag är så insatt på att få amma så min värld skulle nog gå lite i kras om jag inte skulle få göra det, eller sen om jag inte kan- det finns ju den risken också..

men iaf, jag provade på de flesta järntabletter, åt saker jag blivit tipsad om och lämnade bort mjölk så långt det bara går, mjölk stoppar järnet att tas upp från blodet. Men förra Tisdagen tipsade min arbetskollega mig om nåt som heter spirulina, det är ett alger som man får köpa på hälsokostaffärer, men det kräuterblutsaft. Så jag gick in till hälsokost affären, bad om dessa två saker och gick ut med dem i en påse! 🙂 spirulinan smakar inte så mycket (tycker jag) men dens gröna konsistens i vatten gjorde det svårt att få det ner. Så jag bestämde mig för att börja laga smoothies, morgon och kväll, med lite spirulina pulver i. På kvällarna tvingar jag även Pasi att dricka en smoothie med mig, bara för att det inte gör nå illa iaf.. Jag tillsätter inget socker! Och bara med vatten, I Know, det låter tråkigt.. Men det är faktiskt riktigt gott!

idag dricker jag banan-jordgubb-hallon smoothie, med lite müslie nöt blandning och under en halv tesked spirulina pulver. Pulvret ger det en grönish nyans, som kanske inte ser så gott ut- men man känner ingen smak av det- som tur 😉

har även lagat smoothie med nässlor i, egentligen är ju nässlan bäst på försommaren, så använder endast de småå bladen högst upp på nässlan. För att få bort den brännande effekten så små kokar jag upp bladen i några minuter och vips så har jag super hälsosamma nässelblad att lägga till!! 🙂 har frysen uppladdad med olika bär, tur har jag en mamma som trivs i skogen… ;). Men ska nog plocka svartvinbär själv nåndag för de är ju också bra och innehåller en massa vitaminer.

Att höja HB räcker ju inte att bara klämma i sig en massa järn, utan det är lika viktigt att få i sig vitaminer som håller kvar järnet i blodet. Puh. Man lär sig en hel del om kroppen och dens funktioner när man är gravid. Haha 😀

3 reaktioner till “Smoothie mornings!

  1. Vemma shottar? 😊
    Ska juh innehålla alla vitaminer å mineraler 😊
    Dyrt som fan är de, men nån nytta tyx de gjort på mig 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s