vardag

Det där med ponnyn…

Vi har bestämt oss att köra in Nemo! han är visserligen 11 år gammal, men det är inte omöjligt att lära en gammal hund sitta.. 😉

Nemo kom ju hi för att fungera som barnens ridponny, men..jaa.. det har väll gått lite si som så och han njuter est av livet som trädgårdsprdynad som blir bara tjockare och tjockare. Och eftersom jag inte får rida och Sasha är urbruk, men ingen förbjudit mig att köra *hehe* så bestämnde jag mig för att ta tag i den tjocka ponnisen och köra in honom!! Sagt som gjort.

Men, det är inte bara att slänga kärra efter så vi börjar sakta men säkert, jag går enligt orden som min mamma säjer ”Man kan aldrig tömköra en häst för mycket!!” Och det har fungerat gott åt hennes alla hästar som hon kört in och det är fler än vad vi har fingrar och tår tillsammans.. Mamma har nyss fått kärran efter Tohtori, 1 år, och en gång hade hon grannen med som hjälp då kärran sattes på första gången- andra gången for hon iväg ensam och han brydde sig inte ett piss om kärran- för hon har tömkört han heeeeeela vintern så han var ju van att någon yrar på bakom honom ;).

Men vet ni det där med ponnyn… haha. Det är som att äga ett sto, förutom att ponnyna är ju och brukar ge upp medan ston inte gör de.. hehe. Alltså planen är ju att tömköra och longera Nemo och hålla i gång honom för att få han i lite bättre trimm. Så idag longerade jag honom.. och han testade mina hormoner till 100 idag, men jag gav inte upp och till slut så gick han väldigt snällt och lyfte galopp på komando utan att sätta huvudet under frambenen och bocka iväg som ett pendolino. *fniss* Och bra nervär har han också, vi gick av och ann på gården för jag försökte komma på var man stänger av strömmen till hans hage, så vi var båda helt svettiga och trötta efter att ha gått upp och ner för denna jäkla uppförsbacken här på gården!!.. 😀

Men visst är han allt charmig den där lilla grisen trots allt. Jag väntar på den dagen då mitt barn får börja rida på honom och jag får stå på marken och vara den där ”jävla morsan” som står och gapar hur man ska göra, alla har vi olika drömmar eller hur? 😉

nemo1 nemo3 nemo2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s