vardag

Le Dogs.

Jag fick ett önskeinlägg om att berätta åt er om ”mina härliga huskyn”, som får mig att både skratta och gråta. Vi har då två huskyn, Äijä som är min ögonsten men som inte många andra tycker om då han har en ganska speciell personlighet och kan verkligen ställa till det om han så vill. Och så har vi Minja, älskad av alla men Minja är rena motsatsen mot Äijä och bryr sig inte riktigt om någon människa-förutom om den har nåt man kan äta i handen. 

Minja och Äijä är verkligen som natt och dag och jag älskar dom båda på olika sätt. Äijä är verkligen min hund och det håller nog alla med om som följt oss en tid. Han håller koll på mig och varje gång jag ser på honom så skiner han upp- ordagrant skiner upp. Den hunden kan verkligen le, smila och han gör det alltid då jag babblar med honom. Äijä skulle nog gå i tusen bitar om jag skulle lämna honom.. ❤️

Minja sen, hon är så smart att hon blir dum. Hur konstigt låter inte det? Alltså ibland funderar man hur många hjärnceller hon har kvar… Haha 😝 Men alla tycker om Minja och hennes sjukt blåa ögon. Minja är en snäll hund även om hon tappar öronen 75 gånger om dagen.. Och är ett jäkla matmonster- hon äter ALLT!!

Vi har hundarna som husdjur, de är inte i aktiv träning. Äijä fungerade ännu som 3 åring som draghund men nuförtiden gör vi det bara för att det är kul. Minja hade aldrig fungerar som draghund innan hon kom till oss men lärde sig grejjen fort.. Problemet med henne är att hon springer bara på som en dåre och här igen… Tappar öronen. Så det är lite jobbigt att fara ut med dom båda på kickbiken då jag ger kommandon och Äijä lyder medan Minja springer rakt… Äääh, spänning i livet kallas det väll ;).

 

Jag älskar att fara på spring länk med dom då de inte tröttnar direkt och kan dessutom hjälpa till att dra lite fart åt mig 😉 men nu har språng länkarna inte blivit av så vi promenerar istället.. 

Hundarna har en egen hage som de slipper ut i bara genom att öppna terass dörren, på sommaren är det meningen att börja ha dörren öppen hela tiden (förutom då de regnar). Men på natten sover de båda inne… På sin egen soffa eller i sovrummet med oss (i sovrummet oftast då jag är ensam i sängen så ryms dom bättre… För på hårt golv utan underlag/matta/bädd sover dom inte… Bortskämda jävlar…)

 

Båda hundarna äter råmat, och jag varierar vartifrån jag tar köttet. I början tog jag alltid från kennelrehu men nu köper jag nog ännu därifrån och från Ingå, Musti o Mirri i Karis eller så får jag kött som blir över av jägaren.. Oftast är det då ben.. Men de är rediga med mycket kött på så det smakar 😉 nu väntar vi på riktig delikatess kött av vildsvin. Och så har vi fått hästkött och ben då någon häst satts bort.. Det enda med hästköttet är att det är jätte starkt och vi måste blanda ut det, oftast blir det med kyckling eller fisk. 

Jag kommer nog mata dom med råmat så länge dom lever. Det har gjort stora förändringar på båda hundarnas päls och tänder och jag tycker det är billigare att mata rå än torrfoder..! Okej, tänderna nog darför för dom får äta så mycket ben..:)

   

        

Och tilika som vi flyttade ut hit på landet fick vi lite av en vakthund ”på köpet”. Här på gården bor en bernersenner som fungerar som vakthund (som nog bor hos ”grannen”) men har lärt sig att vi bor också här så hon kommer gladeligen och hälsar på oss varje dag! Och jag brukar stjäla med henne på promenader nu som då 🙂 och så brukar jag ju stjäla mammas lilla råtta bara för att hon e så jobbigt söt… Så hundar bor det i runt oss, både stora och små…:)

 

  

  

  

 

En reaktion till “Le Dogs.

  1. Äijä har jag alltid tyckt om. Sen om han tycker om mig är en annan sak 😁
    Äijä var ändå den där ”stora, farliga fluffsaken” som minska på min hundskräck, med stor marginal. 😊
    Snäll och lydig var han då den gången jag var barnvakt för några år sedan.
    Fin wowwe 😊

    (Luktar det skryt nu va) 😂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s