vardag

Ston alltså..

”En valack beordrar man,
en hingst ber man,
ett sto skickar man en skriftlig förfrågan till i tre exemplar
och får ett tveksamt svar tillbaka”

~ Kyra Kyrklund

Så jävla sant. Det är en obeskrivligt stor skillnad att rida Sasha jämfört med Ressu.. Och då borde inte skillnaden vara så olika med tanke på att jag ridit in dem båda, tycker man..

Men alltså. Varför sto? Idag frågade jag mig den frågan 100 gånger då jag red på en brunstig Sasha.. Hon var påväg att mörda mig varje gång skänklarna rörde hennes sidor i ett tecken om att be henne jobba mer. Nej hördu kärring du ber mig inte göra nåt sa fröken och bockade och ställde sig på två ben med öronen slickade i nacken och slutade inte förän jag ungefär bad henne om ursäkt.. Haha. Nej herregud tänkte jag.. Tur är hon och äger en egen motor så fick ändra ridningen och började rida henne sakta,sakta, sakta. Nåt Sasha inte riktigt förstod och det såg inte vackert ut heller men hon förstod till slut att trava sakta med bakändan som motor. Det är en övning jag gjorde maaaassor av hos Maiju då jag jobbade där och de aktiverar bakändan så otroligt bara man gör rätt. Det ser inte vackert ut då händerna måste höjas extremt för att man inte ska bli o dra i tyglarna.. Svårt att förklara och nån tycker väll det låter som rappakalja men whatever :). Iaf så gick hon helt fint tillslut. Ingen vits att börja strida med henne med böjningar och grejjer om inte skänklarna får röra.. För med henne blir man tvåa med, det vet jag. Så man måste bara ”lura” henne att jobba.. 

Jag läste på internet nu efteråt att många ston e och hatar när skänklarna rör dem när de brunstar. En vettig förklaring var att när hingsten beteckär så lägger han sina framben på sidan om stoet, ungefär där som just skänklarna kommer. Låter helt vettigt tycker jag. Och Sasha är nog helt klart brunstig.. När vi går förbi Pampas och Pampas lite babbla så börjar hon gå som hon har skit i byxan och igår konstaterade jag att hennes mutta borde tvättas, och när jag kollade det så lyfte hon svansen åt sidan.. Stackarn. Måste ju vara jobbigt att gå omkring och vara över kåt hela tiden… 😀

Nåt annat vettigt har jag inte att komma med, förutom då att ston e jobbiga. 😀

   

 

Älskar denna tavla på Hipsu och mamma från bröllops köran åt S o J. Finnpower ;).

3 reaktioner till “Ston alltså..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s