vardag

Från ung till GP

Hej på er! Jag har köpt åt mig Kyra Kyrklunds bok, dressyr med Kyra. Och nu väntar jag att den ska komma! Har även önskat mig till födelsedagspresent bilett till Kyras clinic i Ypäjä, på min födelsedag alltså 21. Mars. Clinicen handlar om att ta en unghäst till GP nivå, och det är nåt som intresserar mig massor. Efter att ha bytt om från hoppning till dressyr och börjar förstå mig på det, hur fin den grenen är. Förr hatade jag dressyr, det var intrssantare att se på när en vägg torkade ungefär. Inte ens med Ressu fick jag nåt iver alls att börja rida dressyr mer än det som måste. Men nu med Sasha, dels för att hon inte håller till hoppning nog, men så har vi börjar träna på allvar. Och vilken glädje det är att rida en unghäst som man märker hur den lär sig, hur den blir känsligare och lyssnar och väntar på mig som ryttare.

Fanny i stallet startade i fjol sin första GP i dressyr med sin häst. Det har krävt henne många timmar i sadeln men hon tog sig dit med sin häst som egentligen inte var nåt värd för några år sedan jämnfört med vad den är värd idag. När man rider dressyr kan man ta lära av varje evigaste minut i sadeln. Varje steg och varje rörelse. Sasha är en häst som kräver väldigt mycket av sin ryttare, jag kan helt enkel inte hoppa upp på henne och bara rida som jag kunde med Ressu. Hon måste ridas varje steg. Hon är inte och har den optimala dressyrhäst kroppen, hon har lååånga ben och är väldigt smäcker. Men när hon väl jobbar går hon väldigt fint, det är en sann glädje och energikick för mig att känna och se hur hon faktiskt kan bara man jobbar oh inte ger upp.

Nu när vi flyttar kommer jag börja träna för Jepa, då hon endå bor här granne med oss. Jag har bollat med idér om vem jag till vill börja träna för, för det kommer behövas en vardagstränare och en som jag åker till nu som då för att det gör bara bra att ha fler än ett par ögon på sig. Vart vill jag komma med henne? Jag ska vara ärlig och berätta att hon var till salu. Men nu har jag insett att jag tycker visst om att rida dressyr, jag tycker visst om känslan ett bra ridpass ger mig, jag tycker så mycket om den hästen och vi litar på varann. (även om står ibland på tvåben, men då visar hon bara att hej du, nu gör du fel) Jag vet inte riktigt vartifrån människor har fått för sig att jag tycker hon ska hållas som en bullponny på LC nivå? hah. Nej vad fel dom har. Vi har en lång väg att gå, men vi går den även om det tar oss tid. Det kommer att gå åt en hel massa pengar oh yes I know that. Men allt handlar om att prioritera! Vill jag gå ut och festa och spendera 80 euro och köpa åt mig huvudärk och krabbis och inte kunna rida följande dag- eller vill jag lägga 80 euro på träningen samma dag? Jag jobbar 2 jobb för att fixa detta. vi kommer fixa detta.

SAM_2175

Min abolut största inspirationskälla just nu, är Linn’s blogg jag kollar in varje evigaste dag.
Och här under får ni en video som är tagen ifjol våras, då sasha alltså var 4 år. min fna tjej ❤

4 reaktioner till “Från ung till GP

  1. jepa e super! men om du har möjlighet att rida för Heidi Svanborg så ska du absolut göra de då hon kommer hitåt=)
    Har lärt mej så myki av henne på dom senaste träningarna ,som ha vari ”omöjliga ” före ja red för henne!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s