vardag

Rida lilla finnen.

Hej på er!

Idag ska Sasha få vara ledig, red henne en lång och fartfylld runda igår i hög snö, hon fick verkligen jobba med att lyfta knäna högt och jag fick kämpa att inte flyga av i hennes höga trav. (Kan man säja sådär? Höga trav..)
Men istället ska jag rida mammas finn-häst sto, Lina. Mamma och Sanni köpte henne för ungefär ett år sen som trygg ridhäst, men hon ska nu säljas och de ska göras video på henne, men jag vill först känna lite på henne innan någon filmar. Sen väntar jag på den dagen då jag får sätta mig upp på Gunnar.. Han e mammas till hälften, en otroligt snygg finn kille med en mörk chokobrun färg, från man till svans utan nå tecken, nam!! Jag hatade honom när han var föl och han bodde i aktiivi talli där jag då jobbade. Varje dag skulle fölen tas in och de skulle få äta.. Och varje dag gjorde Gunnar någo fanstyg- som rymde, bet mig riktigt jävla hårt, sprang över mig, gick över mig, sparka mig.. Ja.. Ni fattar. Men direkt mamma eller M var där och skötte honom var han en riktig gullegris och ingen förstod min irritation på den killen.. Well. Vi hoppas att vi har växt ifrån det och att han e lika gullig mot mig nu.. 😀

IMG_2305

IMG_2306

Gunnar 2011/Gunnar hösten 2014.

Men före jag ska rida, ska jag träna. Och äta min gröt som idag består av ägg och proteinpulver.. Lyxigt… Eller inte. Sen ska jag kolla in Ladugården. Det var en historisk dag igår, Jällars ladugård blev tom på kor. Det har funnits kor där sen 1939 och igår flyttades de till nya ladugården som ligger en halv kilometer från gamla. Jag skulle kunna ha en ko, eller en kalv. Så jäkla söta djur. Igår var det en ko som sto och snusa på mig och om jag inte ruffsade om den börja den slicka på mig. Så nyfiken och söt. Haha. Så nu visste ni det. Jag blev förtjust i en kossa. 😂

IMG_2299

Och den kalven var riktigt söt den också!!. Igår när jag sto och kolla när de mjölka de sista korna, konstaterade jag till Sanni ”om någon bad mig mjölka nu, skulle jag vara helt bakom flöde..” Vilket Sanni skratta till och sa ”vet du, jag sku int vara nå bättre heller”… Det tändes små minnen åt mig av de åren jag jobbade där och hade mina favorit kor, som jag tom red på.
Jaja. Ni vill knappast läsa om mina fina stunder i en ladugård med kor. Så jag avslutar här! 😄

Ha en fin tisdag!

2 reaktioner till “Rida lilla finnen.

  1. jag älska kor när jag va mindre, vi hade bekanta i sverige som hade ladugård och det var höjdpunkten på året när vi åkte dit och jag fick jobba i ladugården. Jag hade en tjur kalv som va ”min”. Den sug på fingrarna hela tiden 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s