Sasha · vardag

Vi hoppar in i följande sjö..

till det stora träsket om bett. Igår var en  halft bekant till mig och kollade på Sasha medan jag red henne lätt på ridplan och plumsade runt i snön. Det blev ett lätt pass för Sasha, först lite skritt så pratade vi och disskuterade vi och så visade jag upp henne lite grann och så pratade vi igen disskuterade om allt möjligt, sadlar, träns och bett. Sasha är orolig i sin mun, speciellt före hon är ordeltigt uppvärmd. Nu rider jag henne med spregers dynamic rs olivbett, men jag är inte riktigt nöjd med det. Hon vill blir och bita fast i bettet eller annors väldigt orolig i handen och slåt med huvudet.., vilket gör att jag har hemkst svårt att hålla ett stadigt tygeltag. Jag vet, att mina händer inte är perfekta men hon hjälper inte mig direkt..haha.. När hon väl är uppvärmd så blir hon mycket lugnare i munnen men det skulle kunna vara bättre. På unghästar , eller egentligen på ala hästar, är det ju bra att ib land byta bett bara för att det gör ingen skada utan kan i många fall göra gott. Ovh på unghästar som tänder växer och annors ändrar hela tiden så får man byta och pussla ofta för att ofta sedan gå tillbaka till ett helt valigt bett. Men nu blev jag tipsad om att prova ett rakt bett på Sasha, jag har kollat runt och föll tycket om ett novabett, eller ett rakt bett med tungfrihet..? Jag får väll bara gå och rota i källaren vad jag har för bett (finns en hel del…. ) och börja prova.. dock måste jag hålla koll på att jag tar i bruk ett bett som fås användas på tävlingar! Och så ska jag köpa nytt träns, jag har nu ett remontträns åt henne, men tänkte köpa mig ett med vanlig engelsk nosgrimma, har ögonen för ett rundsytt. såå fiint! men jag ska bolla lite idér ännu. Det gjorde iaf bra att ha någon annan att se på Sasha och säja sin åsikt. Annors tycker hon att Sasha var fin, men det första hon sa var ”shit va stor hon e”.. haha.. men ridhästar ska ju vara stora.. 😉 Idag ska jag söka he min biil!! åååh yees! Fast jag vet inte om jag hinner få den i körbruk, eller få försäkring på den ännu idag då vi hamnar åka runt och fixa på pappren. Men senast till helgen får jag åka runt i min svarta panther! Idag gtåter mina bröst muskler efter grdagens träning och vaderna ömmar, ännu… så jag ska fara och pressa lite magmuskler och rygg istället 🙂 Först ut med hundarna såklart och se ner till gymmet. Ha en fin dag alla! 🙂 SAM_2174 SAM_2172 tömde min kamera för några dagar sedan, bild från ifjol våras <3. Fina Sasha ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s