Sasha · vardag

inspänningstyglar och Onsdag morgon.

Godmorgon!

Sasha fick vara ledig på måndag fr jag hann inte till stallet.. och igår när jag åkte till stallet var det nog tur att jag satt på kedjan på henne.. för annors skulle hon nog ha hoppat iväg för mig. Jag tror Sasha skulle lugna ner sig om hon skulle ha en kompis i hagen att busa med, men tyvärr så finns inte den möjligheten förrän på sommaren..

Iaf så bestämnde jag mig för att longera henne före jag hoppar upp, först skrittade jag henne i 15 minuter och gjordeledarskaps övningar med henne vilka gick bra.. rolig hon är, från hagen in var hon kaos och i manegen lyssnade hon och följde med mig som  en hök. I longeringen var hon fin och rund, jobbade med ryggen- man ser på hennes annors smckra kropp väldigt bra från marken när ryggmusklerna stiger på henne när hon jobbar. Jag skulle bara vila ha rumpan liiite mer under henne men hon har väldigt långa bakben så hon måste få komma dit själv sakta men säkert.
Sedan red jag henne, med inspänningstglarna.. katastrof eller hur? haha. nej då. Jag har dem lösa, väääääääldigt lösa så man kan inte kalla dem inspänningstyglar sen mer. Men jag gjorde det för att prova lite, Sasha har en tendens att släga på huvudet upp och ner vilket gör att mina händer har svårt att hållas still. Igår efter longeringen visste hon att hon har tyglarna där och tadaa, inget slängande med huvudet och jag kunde jobba henne väldigt effektivt de 15 minuterna jag red henne. Jag kommer nog i frotsättnigen rida med dem nu som då, kanske börja att rida med dem och ta bort dem efter en stund, försöker lura henne helt enkelt ;).

Sasha kommer även klippas, så om någon vill följa med mi till stallet någondag för att vara moraliskt stöd så välkomna 😀 Jag har på känn att det kommer bli en intressant stund… Sasha som aldrig blivit klippt (förutom rakad den lilla biten på benet där hon fick sprutan på kliniken totalt ner drogad) så hon an reagera väääääldigt starkt på maskinen. Me hon måste klippas då hon påriktgt svettas som en gris och efter gårdagen 45 minuters jobb varav 15 bestod av skritt från marken så var hon svettig. Men jag kommer nog inte raka henne helt, även om det är sååå mycket snyggare att ha en häst raka från topp till hov så kommer jag nog lämna ryggen och benen samt huvud orakat.

Nu ska jag ut påmorgonlänk med hundarna och sedan styra mig till jobbet. Och nej, det blev inget bilköp ännu heller… Volvon jag tänkte köpa hade blivit såld rakt framfr näsan på mig och den andra stärvade bakluckan på. Så nu ska jag kolla på en nyare Mazda eller sen tigga pengar och köpa en helt ny bil fast det kan väll inte vara sååå jäääävla svårt att hitta en bil?! eller jo, det är det. för jag vill ha en bil som är relativt nybesiktad, haft några ägare och lite körd samt vara snygg… haha.. så nej, det är inte lätt.

3 reaktioner till “inspänningstyglar och Onsdag morgon.

    1. Nå jag brukar int longera henne så mycket 🙂 och hon har bakbenen med sig, men sku vila få henne ännu rundare.. 🙂 men hon e ju bara 5 och just kommi rillbaka från sin sjukledighet..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s