Sasha · vardag

söndag, illamående och provridning

Hej på er alla.
Hoppas ni mår bättre än mig idag, vi var igår på SBAs nyårsbuffe i Lojo som började kl 17 och så gick vi omkring med ett härligt gäng från bar till bar och hade det roligt tills vi flyttade oss till Hehku och dansade loss där, till visserligen musik som inte alls var i min smak. Och så sjöng vi karaoke och jag var den enda som fick människor att dansa. lite små skryt 😉

men idag är en ny dag, idag kommer en tjej som råkar vara tillsammans med min goda vän och provrida Sasha. Varför har jag en massa hästflickor i min umgängeskrets jag inte vet om att rider eller ens är hästintresserade?! nåja…hoppas att Sasha beter sig idag, hon har jobbat nu 6 dagar och imorgon ska hon kanske få ha ledigt, beror på hur tight min tidtabell blir för imorgon börjar jag jobba igen och har en massa ärenden jag måste få gjort före kvällsskiftet. Jag skulle inte alls vila ge ledigt åt Sasha, vi pratade om det med Fanny efter vår träning på Fredag, det finns hästar som blir sjuka av att jobbas för mycket och såna som annors bara måste få ledigt, sen finns de dom- som Sasha som inte klarar av att vara lediga. Jag vet ”att hästarna måste få ledigt för att bygga muskler” men Sasha mår bra av att ens få lite hjärnjumppa varje dag. Men det räcker inte min tid till så hon tvingas ha ledigt.. jaja, ni har säkert förstått detta redan att min häst blir galen om hon är ledig.

Ang träningen på fredag ska jag lägga upp filmerna på youtube. Träningen gick helt okej, jag har bara så mycket jag måste tänka om med min ridning. Men Sasha var så duktig och det är helt sjukt hur snabbt hon lär sig, fast så är det med alla unghästar- de lär sig snabbt- både ont och gott.. Vi tränade fortfarande på övergångar, men nu ändrade vi träningen med galoppen och vid vare sida skulle jag göra en 15 meters volt och fatta galopp vid varje kortsida i slutet av volten- med hjälp av det böjda spåret flytta ut henne med innerskänkel och lyfta galopp. vid varje långsida igen en volt i galopp och i slutet av volten bryta av till trav och trava till nästa kortsida och trava den volten osv.. ni får se på videon hur vi gjorde. och dethär betydde mycket overgångar och bra konakt med hästen, Sasha klarade det helt bra fast hon tyckte inte om att jag höll henne kort på yttersidan i galoppen på volten, jag vet att jag fuskat med henne och låtit henne blir väldigt lång på yttersida så det var en bra träning för henne.
ska se om jag får till med nåt vettigare inlägg senare, kanske om jag får in videona på youtube 🙂

2015/01/img_2015.jpg

2015/01/img_2012.jpg

2015/01/img_2013.jpg

2015/01/img_2010.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s