vardag

Sasha då?

Fick en kommentar om hur Sasha mår och vad hon har för fel, trodde jag hade skrivit det men nåja.. Tar väll upp det igen.

Sasha hade ont i sin framkota, så hon fick kortisonspruta i vänsterfram kotan. Det kan vara en orsak varför hon haltade, men i röntgen kom det fram att hon har kavioruston luutumaa av grad 5/5. Det ser alltså dåligt ut.

Nu är hon på sjukledigt tills vi åker på kontroll till Kliniken igen, då får vi veta om hältan beror av förbeningen eller var det av kotan. Iaf så har hon ingen ”stötdämpning” kvar i hoven (jag har skrivit om detta) så hon kommer inte klara av att gå på hårda underlag.

Det finns absolut inget man kan göra åt saken. Har hon ont pga förbeningen kommer hon åka till slakt. Jag vet att hästarna ömmar då det börjar förbena sig, men när det blivit ben så brukar de sluta halta- men då är graderna 2 Max 3. Hon har alltså 5.

Jag tänker inte sälja henne till någon som sällskapshäst, för om hon har ont så har hon ont hela tiden efter förbeningen är färdigt ben. Pappa vet vad detta innebär, och han suckade. Mamma sa redan att jag kommer inte komma vidare med henne och att jag kommer måsta göra svåra beslut. Veterinären sa att det finns inget att göra.

Så, nu är jag och väntar med att få kliniktid. Och få mer svar åt mig själv. Hon är en häst med mycket temperament, inte en häst man kan ha att stå för då är hon precis som hon är nu. Tjurig och jobbig, piper och hoppar.

Och nej, jag kommer inte skicka henne till slakt direkt om hon haltar! Det tar tid för brosket att förbena sig, och vi kommer hamna åka till kliniken fler gånger för att veta när det är färdigt förbenat och när hon borde sluta halta. Fortsätter hon efter det att halta.. Då blir tuffa tider.

Så det är nu som det är. Jag är ovetande om jag har kvar henne om 1 år eller har jag henne ännu 10 år till…

En reaktion till “Sasha då?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s