vardag

Hundträning.

Eftersom jag e sjuk och kan inte gymma idag, kan inte gå ut på lång länk med hundarna och till stallet far jag först senare.. Så vad kan jag göra? Laga mat? Behöver inte, gjorde 10 liter korvsoppa igår. Städa? Städa hinner vi göra tillika som vi packar.

Men vad jag kan göra, utan att behöva anstränga mig jätte mycket- sätta selarna på hundarna och ut o dra! Till fiskars av och Ann blir det 5 km, helt bra dagslänk.

Börjar alltid på draglänkarna med att gå, de får utföra sina behov. Jag låter dem gå ner till sandvägen, det är kanske 100-150 meter. På den sträckan gör dom oftast allt, men bara då de har selen på och vet att snart får de jobba och springa. Börjar med att de får trava, sedan galoppera och så kommer det rakan där jag vågar släppa dom att springa fullt. Sedan till trav och återigen galopp. Jag släpper dom att springa fullt två gånger, annors får de mest jogga och sakta galoppera.

Äijä är jätte, jätte omotiverad att jobba. Minja är super duktig och sätter väldigt mycket energi på att trigga upp Äijä och det är inte bra.
Så nu leker jag med tanken att åka till M och lägga dom båda i ett fyrspann. Och så har jag på skojj kollat runt på en till draghund… Ajajj. Hoppas inte Pasi läser detta 😀 haha 😀

Men dagens träning gick faktiskt helt bra! Trots att Äijä blir lite trög.. Och så ska vi träna mer på att komma förbi andra, kommandot ”OHI” fungerar lite SI som så… På hundar går de bra men kommer nån människa som e ut på promenad drar dom båda till människan och det är lite störande…-.-

IMG_0934.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s