vardag

Priser osv.

Ibland funderar jag vartifrån människor drar till sina summor, här tänker jag mest på stallhyror.

Vi pratade om det med Sanni och Jani en dag, när de frågade vad jag betalar för Sasha, jag sa som det var (under 400€) och då blev de lite till sig, va dyrt! Vad hör det till då?
Jag får använda mig fritt av ridplan, manegen och stranden. Hon får hö 4 gånger i dagen, jag får välja på ensilage eller torrhö och båda är analyserade. Mat får hon tre gånger om dagen, havre (som hon nu inte får) black horse balance och gröt. Allt går som på räls där, de är nogranna och professionella. Tränare kommer till hoppning 1/gång och dressyr samma. Så jag anser inte att det är dyrt nånstans, med tanke på hur andra stallhyror ser ut. Stall som inte äns har manege och har hyrorna över 400€?! Hur sjukt är inte det egentligen?!

Det enda jag saknar, är hagkompis, men sasha är en jäkla bitch och när hon flytta dit sparkade hon två hästar så det är nog lika bra att hon går ensam, hon slipper och nosa på andra såklart.

Jag har blivit och fundera hur jag ska göra nu, eftersom hon inte kommer kunna tränas fullt, vad gör jag med alla fina finesser? Men jag kommer hålla henne kvar där, tills jag hittar på en lösning eller ett nytt stall där stallhyran inte är på tok för hög, tex flyttar jag inte henne till ett stall utan manege med högre hyra, fast iof, så tror jag inte flyttar henne överhuvudtaget till ett stall med högre hyra. Jag kommer nog nöja mig med en ridplan, eftersom jag står med en häst som inte kommer ridas varje dag, knappt varannan.

Nu kommer vi fundera om hennes skoning, jag tror vi kommer köra utan fram, för det lär göra bra till hästar med dessa problem och köpa boots, eftersom nu har hon ingen ”stötdämpare” kvar i hoven, alls. Detta gör alltså också så att hon kommer knappast kunna gå på hårda vägar, utan behöver mjukt underlag som ger efter.

Tankarna är många, och fast jag inte borde tänka så mycket på framtiden utan leva i nuet, så blir jag och tänka på dittan och dattan.. Men jag ids inte dela med mig allt som går runt i mitt rådiga huvud, vill verkligen inte rådda till er också 😀

Men nu ska jag iväg på jakt efter nya träningsbyxor. Det var lite kaos igår på timmen när mina byxor gled ner hela tiden, men varför klaga? Det betyder ju bara att träningen ger resultat! Så idag är det zumba som gäller 🙂

3 reaktioner till “Priser osv.

  1. Åååå under 400€/mån och manege! De e verkligen inte dyrt. Även eftersom jag VET hur bra dom sköter stallet och hästarna.

    Men som jag brukar säga att när man varit i flera stall med manege var skötseln inte varit som den ska så är inte manegen längre lika viktig som tidigare. Jovisst, jag sku inte tack nej till en manege ute på Heidis åker, men hellre bra skötsel än manege. Ida, du har turen som har båda 👍

  2. det är verkligen billigt för manege stall! Nu skall man ju inte glömma att det inte är bara för manegen och ridplan o.s.v ni betalar, utan den som äger stallet och jobbar där skall ju få något för besväret åxå. Så med tanke på allt jobb man gör så är alla hyror på tok för billiga! Antagligen värdens sämsta betalda jobb 🙂

    P.s skrev meddelande på fb åt dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s