vardag

Mina djur, mitt ansvar.

I vårt hem är djuren mina, dvs, de är under mitt ansvar. Jag har köpt djuren med mina pengar och Pasi ska inte behöva betala för dem. Om man inte kan betala själv för sina djur, borde man kanske fundera om och minska eller ge sig av med dom. Eller med att försöka slippa gratis ubsan med allt, här främst då med hästar. Har du inte råd att betala stall hyra, fundera om då. Nu kommer väll någon reagera på att jag för två år sen inte hade råd att göra det, det var för att jag då levde på min ex pojkväns pengar och han ljög rejält åt mig om sin lön. Varför jag inte lämna honom då direkt funderar jag på en i denna dag.. men man lär sig av sina misstag 🙂

Pappa har inte skott Sasha framtills nu, så jag har betalat för att få profs skoning, och inte av någon 20 åring som tycker att ”skoning inte är järnfysik direkt”. Hovarna är A och O på en häst. From nu skor pappa henne, vilket känns super då han varit i branschen över 40 år och faktiskt är en rekomendrad hovslagare på te.x Vermo Kliniken. Nu får jag mina skoningar gratis, av någon som vet att skoning är järnfysik. 😉

Pasi ska inte heller hamna sköta mina djur, jag går på länk med dom, jag tränar dom. Vi gör det tillsammans om han vill komma med, vilket han ofta vill. Mår jag dåligt, erbjuder han sig själv att gå ut med hundarna.  Men aldrig att jag skulle tvinga honom till det och sen säja till alla ”ah men alltså, vi har en såååå bra arbetsfördelning, han sköter om allt och jag bara slösar på pengar”. *hoppasnisersarkasmen* 

Okej,  haha. Nu ska jag övergå till den trevliga Ida som ni egentligen känner mig som 🙂

Idag gick jag från jobbet kl 16, jag mådde illa och ville bara hem. Tydligen har jag varit dum mot någon och karma slog till, jag hade inga hemnycklar… så jag åkte till stallet, pusslade ihop nya tränset och det fattades en viktig del… argh… efter stallet åkte jag via snällböle och där hade jag ett brev, jag blev iskall när jag såg att brevet var från Lindorff (en indrivningsfirma, vissa känner säkert till bättre än andra) enda tills jag såg att jag skulle få pengar tillbaka!!wohooo!! 😀 det är ju aldrig fel!

sökte pasi från jobbet och åkte via mamma, som hade goda nyheter åt mig! 🙂

Alltså, vissa av er vet att mina inlägg kommer bli lite annorlunda nu.. och jag hoppas att ni förstår. Men jag är helt jävla trött att bara sitta tyst och nicka på huvudet. Nä nu kommer det tillbaka.

Visste någon av er om att jag blev sjukskriven pga. Arbetsplats mobbning som nyss fylld 20 åring för att en 45 + kärring inte kunde låta mitt liv vara? Mååååånga av er vet vem hon är, och jag vill bara att ni alla ska veta vilken jävla fegis hon är som ger sig på en dubbelt yngre. Now it’s my turn. Jag minns såå en morgon, jag mådde skit och ringde min chef och sa som det var, jag vill inte komma på jobb pga person mobbare/jag vet allt bättre än alla andra var på jobb. Oj oj hur ”personen ni nog nästan alla vet” bad om förlåtelse och lovade sluta. Bullshit.
Varför har jag inte berättat detta åt typ nån? För fyfan vad skämmigt det måste kännas för henne att få en depressions sjukskriven som är dessutom dubbelt yngre.

Och nej, jag skäms inte ett dugg att skriva detta. För jag är väll bland dom enda som vågar vara ärlig och inte smöra skit.

Puss på er.

image

xoxo, Ida

12 reaktioner till “Mina djur, mitt ansvar.

 1. Jag kommer ihåg att du berättade det där om mobbning åt mig då. Och jag vet precis vem d är. Har helt glömt bort. Förvånar mig inte det minsta,hoppas det blev upprätt. Hovarna ÄR hästen. Utan hovar ingen häst. Så jag skulle aldrig gå och sko mina hästar utan nån som helst utbildning. Nog får jag dit skon men i längden behöver man nog veta vad man gör för att inte förstöra hoven, det räcker inte att läsa lite om de på internet el i en bok, hur smart man än tror sig vara.

  1. Nej det blev aldrig upprätt och jag har ingen lust att reda upp det heller. Om man som så gammal måste ge sig på dubbelt yngre så börjar man fundera hur mycket löst man har i huvudet.

 2. 1. Om man tror att hovslageri är busenkelt så tycker jag syns om de hästar som får hovarna fixade av den typen (håhhå!)

  2. Inte svårt att räkna ut vem den människan (mobbaren) är. Och inte blir det väl aldrig bättre heller. Vissa är helt enkelt för svaga för att klara av att ta itu med sina egna problem, så då ger man sig på andra istället! Men de väl inte vara det arbetet denna vet och kan allt om.. Det gäller väl det mesta 😉

  Btw, om du är intresserad av lektioner med Sasha så har vi varannan vecka hopp och varannan dressyr, av jättebra lärare (Mini, Jenna, Jepa). Välkommen! 🙂 Det finns grupper åt alla nivåer! Nu tex den 15.9 kommer Jepa (finns en ledig plats) och sen följande måndag kommer Jenna och håller hoppning! 🙂 Hon är så jäkla bra!

 3. Då är det ju en jäkla tur att det är VÅRA djur vi har här hemma så kan Nicke sköta om dem med gott samvete 😀 det är intressant hur det där kan störa dig så himla mycket, eftersom du passar på att understryka hela tiden hur fel det är enligt dig, att jag inte ensam tar hand om djuren. Men även om det skulle vara MINA djur så skulle vi ända hjälpas åt, för det är så man gör som ett team med 7 år tillsammans, du lär märka det om du kommer så långt i ditt förhållande 🙂
  Och du, det där med pengarna att en slösar det som den andra förtjänar, kom du inte på nåt lite nyare? Nu får du väl för fan ge dig haha, sluta låtsas som att du är nåt jävla helgon när du påriktigt är lika genomrutten som du får mig att låta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s