vardag

Tisdag

Jag hade en lite skitdag på lördag, men tänkte nu berätta om lördagens träning.

Sasha har fina gångarter naturligt, en lång fin skritt och traven använder hon knäna rätt och galoppen är luftig och hon är och bär sig själv väldigt bra. Så vi behöver inte fundera på att få hennes gångarter ”snyggare” utan att få henne helt 100 allert och avslappnad i rätt form… och sto som hon är, är det lite tufft ibland 😉

Men som Marjut berättade, hon har köpt hästar av Piia och tränade en av Finlands ungdom mästare i fälttävlan.  Näe hon började tränade de ekipaget vägrade hästen gå ut på terräng banan, den stegrade och helt totalt vägra gå ut. Det var ett stort problem då den var nästan alltid i ledning efter dressyr och hoppningen.

det dom fick börja om med var tilliten. Ryttaren och hästen litade inte på varann och det är faktiskt en av de viktigaste momenten i denna sport.
Men jag kan med handen på hjärta säja att jag litar på Sasha,hon skulle aldrig göra nåt illa mig och hon inte hade en orsak. När hon blir bråkig är det för att vi inte förstår varann och då måste man andas, lugna henne och försöka igen.

Jag sa till Marjut att Sasha vägrar gå över vatten, var det sen en pöl eller en matta så hon vägrar. M trodde inte på mig så fast vi tränar dressyr tog vi fram vatten mattan och jag skulle rida över den. Men först började vi med skritt arbete, öppnor o skänkelvikningar. Och här kom ett problem vi måste jobba med.

Sasha vägrade ta emot min vänster skänkel. Hon började till o med bocka. M sa att det är väldigt vanligt på unghästar som är höga i rang i flocken att dom börjar bråka för dom är inte vana med att bli tillsagda ”att flytta på dig”.

Efter 45 minuter gav hon med sig och vi kunde fortsätta med trav och galopp jobb. Sasha var lite sur från det att hon hamnade ge med sig och flytta på sig för min skänkel. Så jag var helt säker att hon kommer slänga av mig över mattan.

Nå vi kom mattan, jag hade henne i en avslappnad trav och gjorde serpentiner, mattan kom plötsligt i ena kurven och när hon sen såg den skickade hon öronen i nacken och tog ett språng över.  Då skrattade M och sa att hon såg på Sashas kropp att när hon såg mattan var det enda hon tänkte på var att komma över. Så vi kom det en gång till i varje varv och stannade inte en gång.

Sasha kommer bli en kämpare. Det vet jag. Även om hon bråkade i 45 minuter så var det viktigaste att vi kom överäns i slutet. Och att vi litar på varann.

På torsdag har vi ny träning, får se vad vi hittar på 🙂

xoxo, Ida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s