vardag

Hingsten

Idag började vi träna bommar med wiski, han gick över mina förväntningar! Lyfte fint på benen över bommarna, lite spännande var det då jag hade lagt ut 3 travbommar på raktspår och 3 på böjt, och de på böjt spår var vi först lite på delade åsikter… och till wiski får man absolut inte vara och stressa upp, man får och måste säja till snabbt och ordentligt, det räcker för att få tillbaka honom från sin egen värld. Så jag red honom inte länge, lyfte galopp åt båda hållen och travade LUNGT över bommarna, när han var fullt koncentrerad på mig och mina hjälper slutade jag. Alltså, då jag kan med enbart sits bestämma travens takt och tempo, det är mitt mål. Jag hatar att sitta och rida med hård hand och ha dragkamp, darför är jag noga med att kunna rida med halvlånga tyglar och SITSEN! speciellt på unghäst 🙂

På tal om skosnören. Minja och piru var ute i hagen, plötsligt skällde minja helt hysteriskt, tilläggas bör att minja skäller aldrig!!!! Så jag gick och kolla och såg en jävla huggorm 1 meter från hagen, vid vår husknut!!! Hon var verkligen hysterisk och även efter att vi gjorde oss av med huggisen sprang hon vid staketet.. hamnade ta in dem båda så att hon blev lugn.. duktig hund, verkligen. Tänk om den skulle ha tagit sig in i hagen och bitit nån av hundarna? :(((

På kvällen drog vi ut med piru på 8 km länk, vi tänkte börja med att bara gå in till grundsjö byn, men så hittade vi på längre vägar och så slutade med 1,5 timmars 8 km. Piru sover redan, helt kaputt och jag känner mig lite winner.
Äijä fick en sväng med kickbiken tidigare på dagen, nu när hans tass ÄNTLIGEN är i skick… var för några veckor sen säker på att tassen skulle amputeras då inget verkade hjälpa… men tur så gav det med sig och nu är den bra igen. Måste bara följa att det inte reagerar då han sätts igång.. vi var alltså ut på bara 1 km, sakta men säkert.

Ha en skön lördag. Vi laddar upp för nästa helg. Vappen jobbar jag på ettan och på fredag drar vi iväg med ett helt nytt gäng på äventyr över helgen. Spännande!!! 😀

image

Alltså…. Äijä lossar MASSOR av hår. Jag fattar inte… JAG BORSTAR HONOM VARJE DAG, JAG LOVAR, MEN DET TAR ALDRIG SLUT. hahaha. Min humor tar snart slut, tar fram rakmaskinen snart…ingen av de andra lossar nåt alls, men äijä..ja… ni ser ju själva………

3 reaktioner till “Hingsten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s