vardag

baka en liten kaka

Bild

 

så menad Pasi e på jobb lovade jag baka något gott åt honom. hemma fru som jag blivit så gjorde jag det. hans nästan favorit  kladdkaka 🙂

på lördagen är en provridning bokad åt Orestes, det är min bekantas elev som söker häst och hon tipsade direkt om honom åt henne, då hon själv vet vad det är för liten krabat det är frågan om ;). 
Jag själv e nu så glad, äntligen kan jag börja jobba hemifrån. ja, hemifrån 🙂 den 1.3 flyttar vår första hyres häst in i stallet, jag har Noora här med mig som jag litar på fullt och som hjälper mig med att rida och sköta stallet. Hästen som flyttar in berättar jag mera om sen.
Och när sibelius blir såld har jag direkt en flicka/kvinna som vill hämta sin häst hit. Planen är ju den att själv ha Sasha och Wiski kvar, sälja resten, för att kunna ha inackorderingar i stället 🙂 Pasi hjälper till så mycket det går i stallet, tar i hänsyn det att han faktiskt har ett ”riktigt” jobb att sköta där han även gör långa, långa dagar, men han lär sig snabbt och han förstår hur viktigt det är för mig. Handyman som han är kommer han på lösningar snabbt och smidigt så jag behöver inte stå ensam och fundera ut lösningar om nåt är sönder eller borde göras bättre. 

planerna med Wiski är helt samma som med Sibelius, rid till honom och sälja. men inte på en god stund iaf. Wiski är nästan min favorit att rida, han är lyhörd och inte alls hingstig i betende, inte äns är vi e ut och rida. Han lär sig snabbt och jag måste själv knipa mig i kragen och påminnas att han är bara 4, likaså Sasha. 
sken med Orestes, känner mig lurad som fan alltså. det är en lång story, men nu är han då igen till salu och jag hamnar betala tillbaka halva honom åt L.. Men nu lärde jag mig nåt iaf. många har frågat om ett leasing kontrakt, och jag har dragit till med samma som min pappa: 6 månaders kontrakt, 300  i månaden som ska betalas ut förväg. bara för att vara på den säkra sidan. men nu, hoppeligen, kommer han att säljas. vet att jag har en fullt frisk häst, då han blev fullständigt röntgad i September. (en granskings som kostade 1000 €) och blev då sprutad i båda bak benen (1400 € till) för en reaktion i frambenen, men, han var annors frisk och inga andra saker hittades. reaktionen var alltså absolut inget allvarligt, och han fick hopp förbud i en månad. det var det. han har ju alltid varit frisk, aldrig haft kolik och har haltat en gång, det var efter en skoning. bara jag inte låter mig själv bli lurad igen..murrrrrr på falska människor.

haha..lite offtopic hela grejjen nu.. men så kan det gå 🙂 ska nu ta ut mitt bakverk och sedan söka mig ner till stallet för att fixa det sista. sedan pussa hästarna gonatt (finns det nåt mysigare än att kolla igenom alla boxar, se på nöjda hästar, säja högt ”gonatt” och släcka lampan? nej…) 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s